Brug naturen til at skabe energi og velvære

Foto: Privat . Hos Stærk af Natur er mange sessions i grupper.
Profilbillede

Stærk af Natur byder udenfor i naturen, hvor man kan lære fra Anja Larsen, som er ergoterapeut, der har specialiseret sig i at bruge naturen som et terapeutisk middel.

Med forskellige tilbud hjælper Anja sine kunder til at arbejde med sind og krop, at få mere energi og en højere trivsel i hverdagen ved, at man får ro i kroppen og kommer ned i stressniveau. 

”Jeg har altid været et ude-menneske, både som barn og voksen,” indleder Anja Larsen fra Stærk af Natur.

For 16 år siden blev hun uddannet ergoterapeut og hun har, siden da, arbejdet på forskellige kommunale arbejdspladser og hospitaler, herunder Hammel Neurocenter.

For halvandet år siden blev det tid til at tage orlov fra hverdagens ræs og her opstod idéen til hendes selvstændige forretning, hvor hun i dag bruger naturen til at hjælpe andre. 


Foto: Privat // Naturen bruges på mange måder, men fælles er, at målet er at skabe ro og balance hos det enkelte individ.

Har altid brugt naturen

Selvom det først er nu, hvor Anja er selvstændig, at hun har direkte fokus på brugen af naturen som et terapeutisk redskab, så fortæller Anja, at hun altid har brugt den, både bevidst og ubevidst. 

”Jeg har igennem mit arbejdsliv altid forsøgt at trække mine patienter med ud. I starten var jeg ikke så bevidst omkring det, men det blev jeg mere og mere. Jeg har altid selv følt mig bedre tilpas udenfor, og jeg kunne se, hvordan det også hjælp mine patienter at bruge naturen”, forklarer Anja.


Foto: Privat // Anja Larsen 

Arbejder med krop og sind

Hos Stærk af Natur kan man komme på arrangerede ture i grupper, såvel som individuelle terapeutiske forløb og fælles er, at det er naturen, der er omdrejningspunktet. 

”Jeg udbyder terapeutiske forløb, hvor jeg særligt arbejder med folk, der af den ene eller anden årsag ikke trives i sin hverdag og kan være ramt af stress eller udbrændte for energi. Her kombinerer jeg min faglige viden som ergoterapeut med den naturterapeutiske tilgang. Jeg har faste ture hver 14. dag for grupper, men man kan også komme hos mig individuelt. Jeg arbejder blandt andet med nervesystemet, det sansemotoriske og energiforvaltning, som har indflydelse på vores mentale trivsel.”

Offentligt engagement

Det er ikke kun private, der har glæde af Anjas viden og firmaet Stærk af Natur, for Anja laver også ture for virksomheder, der prioriterer deres medarbejders mentale sundhed højt, samtidig med, at hun samarbejder med flere offentlige institutioner.  

”Jeg har et samarbejde med flere offentlige institutioner, hvor jeg har undervist fagpersonale, der søger viden og inspiration til at inddrage naturen i deres arbejde eller yder konsulentbistand i forhold til at lave forløb målrettet udeforløb for udvalgte borgergrupper. Der er flere og flere, der får øjnene op for hvordan vi kan bruge naturens rum mere aktivt i det offentlige sundhedsvæsen,” fortæller Anja. 


Foto: Privat // Hos Stærk af Natur kan man også få individuelle sessions.

Anja glæder sig over, at hun kan bruge sin passion for naturen i sit arbejde og beslutningen om at blive selvstændig var den helt rette. 

”Jeg er glad for, at jeg kan hjælpe andre med noget, som også hjælper mig selv. Jeg trives virkelig i mit arbejde i Stærk af Natur, og jeg kan mærke, at når jeg selv føler mig bedre tilpas, så kan jeg bedre hjælpe andre.”

Læs mere om Stærk af Natur lige her.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Stærk af Natur // Anja Larsen