Døgnrapporten i Hammel: mandag den 27. september

Profilbillede

Hammel er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør. 

 

Færdselskontrol i det vestlige Aarhus – bil beslaglagt

Fredag aften var Østjyllands Politi på færdselskontrol i det vestlige Aarhus. Det blev til flere sigtelser, blandt andet for ulovlige overhalinger og kørsel med mobilen i hånden. 

En 22-årig mand gjorde sig særligt uheldigt bemærket, da han på kørte rundt på Havkærvej i Tilst med en hastighed på 81 km/t i en 50 km-zone, mens han foretog en overhaling over en spærrelinje. 

Da betjentene standsede ham, fandt de ud af, at han er frakendt kørekortet, og at det var fjerde gang i år, at han blev taget i at køre i frakendelsestiden. Hans bil blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Den beslutning blev den 22-årige så utilfreds med, at han råbte flere skældsord af betjentene, der kvitterede med en sigtelse for fornærmelig tiltale mod en polititjenestemand – en sigtelse, der kom oveni de øvrige for de forskellige færdselsforseelser. 

Den samlede færdselsindsats fredag endte med følgende sigtelser: 

5 x Hastighed, klip
5 x Håndholdt mobiltelefon, klip
4 x Overhaling højre om, klip
2 x Kørsel uden førerret
2 x Hastighed, betinget frakendelse
2 x Rødt lys, klip
2 x Manglende sikkerhedssele
2 x Øvrige færdselsforseelser
1 x Fornærmelig tiltale jf. Straffeloven
1 x Overhaling ved spærrelinje, klip
1 x Unødig røg/støj ved burnout

**

 

Hjort skudt med bedøvelsespil – har du set noget?

Østjyllands Politi blev fredag aften kontaktet af den ansvarshavende for Marselisborg Dyrehave, som fortalte, at flere borgere havde set en sika-hjort gå rundt med en bedøvelsespil i benet. En skovfoged søgte efter dyret, men først søndag morgen lykkedes det at finde frem til hjorten, som stadig havde pilen siddende i sig. 

Dyrehaven valgte at aflive hjorten, da det er uvist, hvilket stof den har fået i sig. 

Normalt er det kun dyrlæger, der affyrer bedøvelsespile på den måde, og gerningsmanden har formentligt brugt professionelt udstyr.  

Det kan ikke udelukkes, at flere hjorte er blevet skudt, da der ikke er et overblik over, om der mangler hjorte i dyrehaven. 

Østjyllands Politi sikrede spor på stedet og efterforsker nu sagen nærmere. I den forbindelse hører politiet gerne fra vidner, som fx har set nogle personer gå rundt med gevær i området, eller som har slæbt rundt på en hjort. Gerningstidspunktet er formentligt mellem torsdag og fredag. 

Oplysninger i sagen kan gives til politiet via tlf. 114. 
 
**

 

30-årig genkendt og sigtet for biltyveri

En medarbejder i Aldi på Paludan-Müllers Vej i Aarhus N ringede søndag kl. 15.28 til politiet og fortalte, at en mand netop havde forsøgt at stjæle flere sodavand fra butikken. 

Medarbejderen kunne desuden genkende manden fra et biltyveri begået på butikkens p-plads sidste måned. Ved den lejlighed havde gerningsmanden sneget sig ind i butikkens baglokale, hvor han havde stjålet bilnøglen fra medarbejderens jakke. Bilen blev nogle dage senere fundet i Aarhus C. 

Tyveriet var blevet fanget af overvågningen, og nu kunne medarbejderen altså genkende manden, som igen befandt sig i butikken. Denne gang havde han ifølge medarbejderen fyldt en kundevogn med sodavand, hvorefter han havde forsøgt at gå ud uden at betale. Men da han så, at han var blevet opdaget, kørte han vognen tilbage i butikken. 

En patrulje kørte til stedet, hvor en 30-årig mand blev udpeget som gerningsmanden. Ud fra vidneforklaringer og overvågningsbilleder blev han sigtet for biltyveriet i august og for forsøg på tyveri af flere sodavand. 

**

 

Kvinde sigtet for vold mod barn

Østjyllands Politi fik søndag kl. 17.00 en anmeldelse fra en kvinde på en adresse i Risskov, som fortalte, at hendes 9-årige søn var blevet udsat for vold af en fremmed kvinde. 

Ifølge sønnens forklaring havde han og en ven stået op råbt ind af en udluftningskanal til et vaskehus i boligkvarteret, da en kvinde pludseligt kom løbende ud fra huset og tog fat i hans hår, hvorefter hun forlangte at få at vide, hvor han boede. Da han havde givet sin adresse, tog kvinden ifølge forklaringen hårdt fat i drengens arm og gik med ham hjem til hans forældre. 

Drengens mor anmeldte derefter episoden til politiet, og en patrulje kørte til stedet for at afhøre de forskellige parter. 

Betjentene fandt frem til en 41-årig kvinde, som erkendte, at hun havde grebet fat i drengen – hun nægtede dog, at der skulle være tale om vold. Ifølge kvinden var hun frustreret over, at en gruppe drenge i et stykke tid havde chikaneret hendes mor, og hun havde derfor reageret, da drengene stod og råbte. 

Den 9-årige havde nogle mærker på armen og i nakken, men var ikke kommet til skade. 

Den 41-årige blev sigtet for vold. 

**

 

Nægtede at forlade værested og blev anholdt

Personalet på et værested på Jægergårdsgade i Aarhus C kontaktede søndag kl. 15.34 politiet, da en 23-årig mand skabte uro og nægtede at forlade stedet. Den 23-årige havde i forvejen karantæne og måtte derfor slet ikke være på værestedet. 

Da betjentene kom frem, accepterede den 23-årige bortvisningen og gik frivilligt fra stedet. 20 minutter senere vendte han dog tilbage til værestedet, og politiet blev igen tilkaldt. 

Denne gang var den 23-årige ikke videre samarbejdsvillig, og det endte med, at han blev anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen. 

**

Biler i brand

Natten til mandag kl. 02.14 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt parkeret ved Haurumsvej i Tilst. Da politiet ankom til stedet, var brandvæsnet allerede i gang med slukningsarbejdet. 

Brandfolkene kunne oplyse, at bilen, ved deres ankomst til stedet, tildeles havde været overtændt, og at den voldsomme brand også havde antændt en bil, der holdt parkeret ved siden af. Årsagen til branden er endnu ukendt. 

**

 

Råbte og indledte sig i slagsmål

En patrulje kørte søndag kl. 17.04 til Frue Kirkeplads i Aarhus C, hvor en beruset kvinde ifølge en anmelder råbte og skreg og var ved at komme op at slås med en mand på stedet. 

Da betjentene kom frem, stoppede de et mindre håndgemæng mellem en 39-årig kvinde og en mand. Kvinden nægtede at opgive sit navn til politiet og var aggressiv og højtråbende. 

Patruljen fandt hurtigt ud af, hvem kvinden var, og hun endte med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden og for at nægte at oplyse sit navn til politiet. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 9.05 skete der et færdselsuheld i krydset Ormslevvej/Norbyvej i Viby. En 31-årig mandlig bilist ramte ind i en 53-årig kvindelig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Søndag kl. 10.20 blev en 44-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nørre Boulevard i Randers C. En 29-årig kvinde, der sad på passagersædet, blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da betjentene fandt en joint i hendes taske. 

Søndag kl. 15.54 skete der et færdselsuheld i krydset Gammel Viborgvej/Tilst Vestervej i Tilst. En 71-årig kvindelig bilist kørte ind i en bil ført af en 30-årig mand. Den 71-årige blev efterfølgende kørt til behandling på skadestuen, men hun var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. 

Søndag kl. 22.08 skete der et færdselsuheld i krydset Englandsvej/Irlandsvej i Hammel. En 19-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og kørte i grøften. Hverken bilisten eller den kvinde, der var med som passager, kom umiddelbart alvorligt til skade.  

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Bogfinkevej i Hadbjerg begået mellem lørdag d. 25/9 kl. 20.00 og søndag d. 26/9 kl. 8.00
På Søndervang i Voldby i Grenaa begået mellem fredag d. 24/9 og søndag d. 26/9 kl. 9.20
På Hallingvej i Halling ved Odder begået mellem lørdag d. 7/8 kl. 12.00 og lørdag d. 25/9 kl. 10.00
På Kamilledalen i Randers NØ begået mellem fredag d. 24/9 kl. 16.00 og søndag d. 26/9 kl. 17.10

 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi