Døgnrapporten i Hammel: torsdag den 30. september

Profilbillede

Hammel er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 12.00 en 24-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han blev onsdag aften anholdt i sin lejlighed i Randers C, hvor Østjyllands Politis specialpatrulje fandt nogle kilo hash. 

Desuden fandt betjentene indikationer på, at den 24-årige har solgt flere kilo hash, og han sigtes derfor både for salg af euforiserende stoffer og for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.  

**

 

Tre mænd dræbt i to færdselsuheld i Østjylland

Onsdag eftermiddag og aften skete der to alvorlige færdselsuheld i Østjylland med dødelig udgang. 

Det første alvorlige færdselsuheld skete tirsdag kl. 12.45 i krydset Randersvej/Skolevangsvej ved Hammel. En 30-årig mandlig bilist kom kørende ad Randersvej, da han begyndte at sætte farten ned for at svinge til venstre ad Skolevangsvej. Mens han holdt stille for at afvente modkørende trafik, blev han med høj fart påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 70-årig mand. 

Den 70-åriges bil røg herefter over i modsatte kørebane, hvor den kørte sammen med en lastbil, der blev ført af en 49-årig mand. Den 70-årige mand blev herefter slynget ud af bilens passagerdør og endte på vejbanen. Der blev iværksat hjertelungeredning, men ved lægeambulancens ankomst blev han erklæret død. Hans pårørende er underrettet. 

Hverken den 30-årige bilist, hans 29-årige kæreste, der sad som passager i bilen, eller den 49-årige lastbilchauffør kom umiddelbart alvorligt til skade. 

 

Spøgelsesbilist forårsagede uheld

Det andet alvorlige færdselsuheld skete onsdag aften kort før kl. 22.00 på den nordjyske motorvej mellem Ødum og Sdr. Borup. En 79-årig mandlig bilist kørte mod nord i det sydlige spor, hvor han stødte frontalt sammen med en anden bil, der blev ført af en 60-årig mand, hvorefter begge biler endte i autoværnet. 

Der var kort efter både politi og ambulance på stedet, og der blev påbegyndt hjertelungeredning på begge mænd, men deres liv stod ikke til at redde, og de blev begge erklæret døde på stedet. Deres pårørende er underrettet. 

Politiet og en bilinspektør arbejdede i flere timer på uheldsstedet, og motorvejen var spærret i begge retninger, mens undersøgelserne og oprydningsarbejdet stod på. Bilinspektørens undersøgelser, diverse tekniske undersøgelser samt vidneforklaringer skal nu bidrage til at klarlægge de nærmere omstændigheder ved uheldet. 

**

 

18-årig varetægtsfængslet: Sigtet for røveri, tyveri og bedrageri

Onsdag blev en 18-årig mand varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Den 18-årige sigtes for syv forskellige forhold begået natten til den 15. august i Aarhus bymidte. 

Den 18-årige sigtes for sammen en eller flere gerningsmænd på forskellig vis at have fået adgang til folks mobiltelefoner, hvorefter der blev overført flere tusinde kroner via MobilePay. 

I to af tilfældene var der ifølge sigtelserne tale om røverier, da gerningsmændene brugte trusler og vold for at få fat i mobiltelefonerne. 

Grundlovsforhøret blev afholdt bag lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at oplyse de nærmere detaljer i sagen. 

Den 18-årige blev varetægtsfængslet frem til den 27. oktober. Han nægtede sig skyldig. Han kærede dele af kendelsen.  

**

 

Pakkebud truet med kniv

En 32-årig mand, som arbejder som pakkebud, kontaktede onsdag kl. 14.32 politiet og fortalte, at han omkring kl. 11.30 var blevet udsat for et forsøg på røveri, mens han holdt på Fiskergade i Aarhus C. 

Den 32-årige forklarede, at han skulle til at tage nogle pakker ud af varebilen, da to unge mænd kontaktede ham og sagde, at han skulle give dem pakkerne. 

Det afslog den 32-årige og fortsatte sit arbejde. Den ene af mændene trak nu en kniv frem og sagde igen, at han ville have pakkerne. 

Pakkebuddet bad de unge mænd om at forsvinde, og det endte med, at de løb fra stedet. 

Senere på dagen kontaktede den 32-årige så Østjyllands Politi, der nu efterforsker sagen nærmere. Blandt skal det undersøges, om der er videoovervågning i området, som kan bruges i sagen. 

Den 32-årige har givet følgende signalement af mændene:

A:
16-17 år 
Dansk af udseende, lys hud
Ca. 182-184 cm 
Talte dansk
Iført sort anorak med hætte

B: 
16-17 år
Dansk af udseende, lys hud
Ca. 176-178 cm 
Kort brunt hår i siderne og i nakken, lidt længere tilbagestrøget hår på toppen
Lille tyndt overskæg
Talte dansk
Iført gul trøje og lyse cowboybukser

**

 

Kvinde og mand anholdt efter uro foran banegården

En patrulje kørte onsdag kl. 8.26 til Banegårdspladsen i Aarhus C, hvor en gruppe personer skabte uro og råbte af hinanden. 

Da betjentene kom frem, kunne de konstatere, at det primært var en 34-årig mand og en 35-årig kvinde, som havde en aggressiv fremtoning og råbte af nogle andre, som de havde en uoverensstemmelse med. Begge var påvirkede af alkohol, og de fortsatte råberiet, selvom betjentene flere gange bad dem dæmpe sig. 

De endte derfor med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Den 34-årige mand rettede også sin vrede mod politiet og råbte forskellige skældsord mod patruljen, og han blev derfor også sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. 

**

 

Brand i container

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 21.06 en anmeldelse om, at der var brand i en affaldscontainer på Sigridsvej i Brabrand. Branden havde bredt sig til to andre containere, men ilden blev hurtigt slukket, og ingen personer kom til skade. 

Politiet mistænker, at branden er påsat og undersøger sagen nærmere. 

**

 

Vagt tilbageholdt kødtyv

Onsdag kl. 16.06 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra SuperBrugsen på Jægergårdsgade i Aarhus C, hvor en vagt havde tilbageholdt en butikstyv, der havde stjålet kødvarer. 

Vagten havde fulgt mandens færden gennem butikken og kunne se, at han tog noget kød fra en kølerboks og puttede det ned i en pose. Herefter forlod han stedet uden at betale. 

Vagten holdt manden tilbage og tilkaldte politiet, som efterfølgende sigtede den 52-årige tilbageholdte mand for butikstyveri.  

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 8.00 skete der et færdselsuheld i krydset Nørrebrogade/Nørreport i Aarhus C. En 25-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en 22-årig mandlig cyklist. Cyklisten blev efterfølgende kørt på skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for at have kørt over for rødt. 

Onsdag kl. 10.02 skete der et færdselsuheld i krydset Graham Bells Vej/Johann Gutenbergsvej i Aarhus N. En 59-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en bil ført af en 83-årig mand, som efterfølgende kørte af vejen og ind i et træ. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 59-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 12.36 skete der et færdselsuheld på Viborgvej ud for Lading ved Sabro. En 66-årig kvindelig bilist kørte sammen med en bil ført af en 29-årig kvinde. Ud fra afhøringerne på stedet tyder det på, at den 66-årige kom for langt over i den modsatte vejbane, hvor hun stødte sammen med en modkørende, der dog nåede at undvige, så der ikke skete frontalt sammenstød. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 14.43 skete der et færdselsuheld på Genvejen ved Viby. En 40-årig mandlig bilist kom kørende ad Genvejen, da han blev påkørt af en anden bil, der kørte ud fra ubetinget vigepligt. Føreren af den anden bil kørte efterfølgende fra stedet. Den 20-årige mand vendte dog kort efter tilbage til uheldsstedet, hvor han forklarede, at han var gået i panik og derfor stak af. Han blev sigtet for at flygte fra et færdselsuheld og for ikke at have overholdt sin vigepligt. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet. 

Onsdag kl. 16.30 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i sydgående retning ved Randers SV. En 21-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 32-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 21-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

Onsdag kl. 16.35 skete der et færdselsuheld i krydset Sellingvej/Ødumvej i Selling ved Hadsten. En 25-årig mandlig bilist kørte ud foran en lastbil ført af en 29-årig mand, hvorefter der skete et sammenstød. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 25-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 22.36 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Grenaa. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Kærsangervej i Randers NØ begået mellem tirsdag d. 28/9 kl. 23.55 og onsdag d. 29/9 kl. 7.10
På Grenaavej i Thorsø begået mellem tirsdag d. 28/9 kl. 23.30 og onsdag d. 29/9 kl. 6.00
På Sydtoften i Viby begået mellem tirsdag d. 28/9 kl. 21.00 og onsdag d. 29/9 kl. 8.00
På Fyrrevænget i Løgten ved Skødstrup begået mellem fredag d. 24/9 kl. 13.30 og onsdag d. 29/9 kl. 15.00
På Birkevej i Risskov begået mellem mandag d. 27/9 kl. 19.00 og onsdag d. 29/9 kl. 15.45
På Langenæs Allé i Aarhus C begået onsdag d. 29/9 mellem kl. 6.45 og kl. 19.45
På Valbyvej i Aarhus C begået onsdag d. 29/9 mellem kl. 18.45 og kl. 19.20
 


 
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi