Kom med til SKRÅL - Favrskovs nye børnekulturfestival

Foto: Favrskov Kommune.
Profilbillede
dato

Den 16.-17. juni 2023 inviterer et udvalg af kommunens kulturforeninger og -institutioner Favrskovs børn til et par sjove dage med masser af aktiviteter og oplevelser, når Favrskov Kommunes nye børnekulturfestival SKRÅL går i luften.

Festivalen, der bliver afholdt i og omkring Kulturhuset InSide i Hammel, bydr på en masse kom-og-vær-med aktiviteter og fede koncerter med Sigurd Barrett og ÆSKEN.

På festivalprogrammet er der alt fra workshops med musikskolelærerne, krea-værksteder med billedskolens undervisere, teaterforestillinger med dramaskolens elever, fællessang for både store og små, besøg af Hinnerup Gardens brassband og tryl og ansigtsmaling i lange baner til escape room med bibliotekernes formidlere.

SKRÅL vil også byde på en hyggelig festivalplads med cirkustelt, børnevenlige foodtrucks, levende Ej-Phone – der spiller live-tik-tok musik, udendørslege på høballer, bål med spejderne, fællesspisning med store og små og masser af fest og ballade.

"Håbet med SKRÅL er at skabe en ny tradition og et årligt højdepunkt for kommunens børnekultur, og det skal ikke være den pæne slags, hvor man artigt skal sidde ned og synge med – men den slags, hvor alle tager aktiv del i strabadserne, hvor teltdugen rejser sig, og der bliver fuld knald på," fortæller Trine Valentin Sølgaard, afdelingsleder af Kulturhus Sløjfen og en del af SKRÅL-projektgruppen.

Tekstkonkurrence til skoler og SFO’er

Som et ekstra ben i festivalen udbydes en tekstkonkurrence til skoler og SFO’er, der inviteres til at komme med bud på teksten til en sang, som hylder den danske sommer og fællesskabet om det kulturelle. Teksten sættes på melodi af festivalens hovednavn Sigurd Barrett, og den vil blive fremført af et stort skolekor under festivalen som en del af hans koncert.

SKRÅL foregår 16.-17. juni 2023 i og udenfor Hammel Kultur- og Sundhedscenter InSide. Festivalen er arrangeret af Favrskov Dramaskole, Favrskov Musikskole, Billedskolen i Hammel, Favrskov Bibliotekerne og kulturhuset og caféen i InSide.

Se hele festivalens program.

Kilde: Favrskov Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.