Mere end 5.500 gymnaster skal på gulvet til DGI Østjyllands Forårsopvisning

Fotograf: Jacob Almtoft
dato

Foråret står på spring. Og sammen med lunere temperaturer betyder det også højsæson for de traditionsrige forårsopvisninger i gymnastik. DGI Østjylland byder i marts på en weekend spækket med gymnastikopvisninger.

Flere end 100.000 gymnaster fra foreninger, efterskoler og DGI’s landsdelshold byder foråret velkommen og vil vise, hvad de har lært i løbet af sæsonen, når de løber på gulvet over hele landet fra slutningen af februar og frem til april.

Hanne Lene Haugaard, formand for DGI Gymnastik, glæder sig til de mange opvisninger:

”Forårsopvisningerne er på mange måder et højdepunkt i gymnastiksæsonen. Det er her, at gymnasterne kan vise det frem, som de har arbejdet hårdt på – og haft det sjovt med - hele sæsonen. Det er et skønt punktum, der virkelig viser, hvad fællesskaberne i de mange foreninger kan,” siger Hanne Lene Haugaard.

I DGI Østjylland er der i år mere end 5.500 gymnaster, der skal på gulvet til forårsopvisning i Hammel Idrætscenter d. 10-12 marts.


Fotograf: Jacob Almtoft

Dørene slås op med en gallaaften
Til DGI Østjyllands opvisningsweekend åbnes ballet med en gallaopvisning, hvor hallerne i Hammel får en overhaling med både spotlys og bagtæppe, så der er garanti for fantastiske opvisninger. Aftenen inviterer desuden til socialt samvær på tværs af gymnastikholdene - som startskud til den store opvisningsweekend.

Der er tilmeldt over 3.000 frivillige instruktører og hjælpere på de forskellige hold til DGI’s forårsopvisninger, og i Østjylland arbejder flere hundrede frivillige for, at weekenden i midten af marts bliver uforglemmelig for såvel gymnaster som publikum.

Forårsopvisningerne byder på en bred buket af alt det, som gymnastikken kan. Her er de allermindste på gulvet med far eller mor i hånden, mens de laver sanglege eller slår kolbøtter. REP-holdene laver flotte serier og spring mens motionsherrerne og –damerne også viser, hvad de har trænet på hele sæsonen. Forårsopvisningerne er et godt eksempel på, hvor bredt gymnastikken favner.

I dagene efter får gymnaster fra både børne- og begynderhold og mere rutinerede hold chancen for at komme på gulvet og mærke suset gennem hallerne. Mange for hvem det er allerførste gang, at de skal stå på gulvet med deres holdkammerater.

Hele 82 gymnastikforeninger og 16 efterskoler samles over weekenden og fejrer gymnastikken. Det er nemlig noget helt specielt at stå på gulvet og mærke stemningen fra publikum og fællesskabet blandt holdkammeraterne. Også DGI Østjyllands seks dygtige landsdelshold gæster hallen og viser, hvad de har arbejdet på hen over vinteren.


Fotograf: Jacob Almtoft

Hyldest til frivillige
"Forårsopvisningerne handler om fællesskab, og det er det, der er drivkraften bag blandt andet forårsopvisningsudvalget. Vi arbejder hårdt for at skabe en magisk weekend for både gymnasterne og publikum,” fortæller Karen Pagh Bredahl, udvalgsmedlem i DGI Østjyllands forårsopvisningsudvalg og fortsætter:

”Og nøj, hvor vi som frivillige glæder os til at mærke energien og sammenholdet, som opstår til opvisningen blandt alle aldre,” siger Karen Pagh Bredahl.

Gymnastikken har plads til alle
Alle bidrager til, at opvisningerne og gymnastikken giver plads til alle aldre og niveauer.

”Uanset alder og niveau, så er det at give opvisning noget helt særligt. Til opvisningerne mødes øvede og begyndere, børn og ældre, unge og voksne. Men suset i maven, det er fælles for dem alle når de skal på gulvet,” siger Hanne Lene Haugaard.

DGI Østjylland holder gallaopvisning d. 10. marts og forårsopvisning d. 11.-12. marts. Hele weekenden foregår i Hammel Idrætscenter.

Kilde: DGI // Mathilde Haugstrup From Andersen