Nyt fra Hammel i politiets døgnrapport

Profilbillede

Hammel er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i dag. 

 

Anmeldelse om nåle i karameller – intet ulovligt fundet

Østjyllands Politi fik fredag en anmeldelse om, at der i forbindelse med sidste skoledag på Søndervangskolen i Hammel var fundet en nåle og piller i nogle af de karameller, som de ældre elever havde kastet ud til de yngre årgange. 

Politiet tog på baggrund af anmeldelsen kontakt til skolen og har undersøgt forholdet nærmere og har ikke fundet nogen beviser på, at der skulle være proppet noget i karamellerne.  Der bliver derfor ikke gjort yderligere i sagen. 

**

 

Tre mænd anholdt efter større slagsmål

Østjyllands Politi fik søndag kl. 21.34 en anmeldelse om, at tre mænd havde overfaldet flere personer på en beværtning på Skolegade i Aarhus C. 

Ifølge personalet på stedet havde de tre mænd forsøgt at komme ind på beværtningen, men de var blevet afvist, da de ville have deres egne drikkevarer med ind. De tre mænd blev voldsomt utilfredse med afvisningen og begyndte at slå og sparke på noget personale og nogle gæster på stedet, ligesom de kastede rundt med stole, glas og flasker. 

En kvinde havde fået en bule i panden efter et slag, en mand havde fået nogle mærker og rifter efter nogle slag, og to mænd havde fået nogle mindre skader i hovedet, da de var blevet ramt af en flaske. 

Ud for beværtningen stod tre mænd på 35, 36 og 37 år, og da de blev udpeget som gerningsmændene, blev de alle anholdt. På baggrund af vidneforklaringerne og videoovervågning på stedet blev mændene sigtet for grov vold. 

**

 

Sigtet for at betale med falsk pengeseddel

Personalet i en dagligvarebutik på Kirketorvet i Tranbjerg kontaktede søndag kl. 11.24 politiet og fortalte, at de havde tilbageholdt en mand, som dagen før havde betalt med en falsk 500-kroneseddel. 

Først dagen efter var det blevet opdaget, at sedlen var falsk, men nu var manden vendt tilbage og havde igen forsøgt at betale med en falsk seddel. 

Denne gang blev det straks opdaget, og manden blev tilbageholdt og politiet tilkaldt. 

En patrulje kørte til stedet, hvor de overtog den 67-årige mand, som personalet stod med. Da han blev visiteret, fandt betjentene to falske 500-kronesedler på ham, og den 67-årige blev sigtet for pengefalsk. 

Østjyllands Politi har tidligere fået anmeldelser om falske 500- og 1000-kronesedler og opfordrer butikspersonale til at være ekstra opmærksom, når en kunde betaler med store sedler. 

Se efter om sedlen har vandmærke, vinduestråd og skjult tråd. Vandmærke og skjult tråd skal du kunne se, når du holder sedlen op mod lyset. Mærk også efter om det føles som en rigtig pengeseddel. 

**

 

Mand med peberspray sparkede dør ind til lejlighed

Østjyllands Politi fik søndag kl. 16.43 en anmeldelse om noget tumult mellem to mænd på Hveensgade i Aarhus. Ifølge anmelderen løb den ene mand efter den anden, der sprøjtede med peberspray efter sin forfølger. 

Den ene mand hoppede efterfølgende ind i en bil, der kørte fra stedet, mens manden med pebersprayen løb ind i en opgang i nærheden. 

En patrulje tog hen til opgangen, hvor de fandt en 25-årig mand, der havde sparket døren ind til en tilfældig lejlighed, hvor han nu havde taget ophold. Han blev anholdt og sigtet for hærværk og husfredskrænkelse, og da han havde en peberspray på sig, blev han også sigtet for overtrædelse af våbenloven. 

Han forklarede, at der havde været nogen efter ham, og at han derfor havde søgt tilflugt i lejligheden. 
Det var dog uklart, hvad der præcist var foregået. 

Østjyllands Politi undersøger nu episoden nærmere. 

**

Løbehjulstyveri forpurret af kvik borger og politi

En opmærksom borger fik søndag kl. 14.55 øje på to mænd, der sad med en sten og hamrede på låsen til et løbehjul, der stod parkeret på Jægergårdsgade i Aarhus C. Borgeren ringede straks til politiet, og kort efter stod en patrulje ved siden af de to mænd, som stadig befandt sig ved løbehjulet. 

Den ene, en 38-årig mand, forholdt sig roligt og erkendte, at han havde forsøgt at stjæle løbehjulet. Den anden, en 58-årig mand, nægtede at have gjort noget ulovligt og var opfarende og aggressiv. Da han fortsatte med at råbe af patruljen, blev han til sidst anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

Begge mænd blev sigtet for forsøg på tyveri. 

**

 

Færdselskontrol under motorfestival gav flere sigtelser

Østjyllands Politis færdselsafdeling var lørdag i tidsrummet fra kl. 13.00-20.00 til stede i området omkring Allingåbro, Djursland og E45 i forbindelse med afvikling af Allingåbro Motorfestival. 
Indsatsen førte til 67 sigtelser fordelt på 52 personer:

29 hastighedssager – hvoraf otte kørte hurtigt nok til et klip i kortet og 11 kørte så stærkt, at de står til betinget frakendelse af kørekortet
2 personer kørte personbil selvom de var frakendt førerretten
3 lavede ulovlig overhaling (klip)
6 lavede tæt kørsel (klip)
4 kørte uden sele
5 benyttede håndholdt mobiltelefon (klip)
18 øvrige overtrædelser – div. færdselslov

**

Fandt kniv og stoffer i bil

En patrulje fattede søndag kl. 20.19 mistanke til to mænd, der sad i en bil på en p-plads på Kriegersvej i Aarhus C. Da betjentene gik hen mod bilen, kunne de se, at de to mænd fik travlt og så ud til at gemme noget. 

De to mænd på 23 og 24 år blev begge visiteret, og bilen blev ransaget. I den side, hvor den 24-årige mand sad, lå der en kniv i et rum i døren, og den 24-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. 

Gemt i bilen lå flere salgsposer med hash og skunk, og den 23-årige havde flere tusinde kroner i kontanter på sig. På den baggrund blev begge mænd anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Bil i brand i Viby

Politi og brandvæsen rykkede natten til mandag kl. 3.18 ud til en bilbrand på en p-plads på Rosenhøj Allé i Viby. Bilen udbrændte og tre biler, der stod i nærheden fik også nogle skader. 

Der var ingen personer i bilerne, og branden blev slukket, inden den kunne brede sig yderligere. 

Østjyllands Politi sikrede spor på stedet og efterforsker branden som påsat. 

**

 

Færdsel 

Søndag kl. 11.50 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Hasle. Tre biler ført af hhv. en 21-årig kvinde, en 64-årig mand og en 62-årig mand kørte sammen. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. 

Søndag kl. 13.28 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Randers. Tre biler ført af hhv. en 18-årig kvinde, en 19-årig mand og en 60-årig mand var involveret i et harmonikasammenstød. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Søndag kl. 16.39 skete der et færdselsuheld i en rundkørsel i Løgtenvej/Hornbjergvej i Hornslet. En 44-årig mandlig bilist kørte ud i rundkørslen og ramte ind i en 55-årig mandlig cyklist. 

Søndag kl. 16.44 skete der et færdselsuheld i krydset Grenåvej/Egå Havvej i Egå. En 56-årig mandlig motorcyklist gled og væltede på asfalten, der formentligt var blevet glat på grund af oliespild eller lignende. Den 56-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Brandvæsnet strøede efterfølgende grus på det glatte stykke af vejen.

Søndag kl. 17.02 skete der et færdselsuheld på Volkmøllevej i Assentoft. En 61-årig mandlig bilist foretog et højresving og kørte ind foran en 73-årig kvindelig cyklist, der ramte ind i bilen. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.  

Søndag kl. 21.20 skete der et færdselsuheld på Motortrafikvejen ved Hornslet. En 26-årig mandlig bilist var kortvarigt uopmærksom og kørte ind i autoværnet. Han kom umiddelbart ikke noget til ved uheldet. Han blev efterfølgende sigtet for manglende agtpågivenhed. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Ebeltoftvej i Mørke begået mellem torsdag d. 19/5 kl. 22.00 og søndag d. 22/5 kl. 13.20
På Søtoften i Egå begået mellem lørdag d. 21/5 kl. 7.30 og søndag d. 22/5 kl. 22.00
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi