Nyt fra Hammel i politiets døgnrapport

Profilbillede

Hammel er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 en 53-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for trusler på livet, vidnetrusler, brandstiftelse og besiddelse af skydevåben.

Den 53-årige blev tirsdag kl. 14.19 anholdt på en adresse på Hjertegræsbakken i Randers NØ, efter en anmeldelse om, at han gik rundt med et haglgevær på stedet og var truende i sin adfærd. Flere patruljer kørte til stedet, og den 53-årige blev hurtigt anholdt uden større dramatik. 

Den 53-årige havde ifølge sigtelsen inden anholdelsen sat ild til et gulvtæppe på adressen, hvor han også havde truet nogle familiemedlemmer, der befandt sig på stedet. 

Ingen personer kom noget til ved episoden. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

To unge kvinder udsat for peberspray

Østjyllands Politi fik natten til onsdag kl. 4.34 en anmeldelse om, at to unge kvinder på 21 og 22 år netop havde fået sprøjtet peberspray i øjnene af to mænd. Kvinderne forklarede, at de havde været i byen i Aarhus, da de mødte to mænd på en beværtning, som de talte kort med. 

Da kvinderne gik fra beværtningen, ville mændene med, men det afviste kvinderne. På Vester Allé løb mændene så pludseligt hen imod dem og sprøjtede peberspray på dem, inden de stak af fra stedet. 

Kvinderne kontaktede efterfølgende politiet, der nu efterforsker sagen nærmere.  

**

 

Bilist ramte ind i garage

Tirsdag morgen kl. 8.37 mistede en 45-årig mand kontrollen over sin bil, kørte af vejen og ramte ind i en garage på Borgergade i Sall ved Hammel. Der skete store materielle skader på bil og garage, men den 45-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Lokalpolitiet i Hammel var hurtigt på stedet, og den 45-årige blev sigtet efter færdselsloven og blev taget med til en blodprøve, der nu skal vise, om han var påvirket under kørslen. 

Ud over færdselsforseelsen blev den 45-årige også sigtet for manglende registrering af bilen, da den var forsynet med de forkerte nummerplader. 

**

 

Sigtet for at stjæle diesel

To mænd blev tirsdag kl. 18.44 taget på fersk gerning i færd med at tappe diesel fra en gummiged, der holdt på Møllevangsvej i Randers SV. En borger kontaktede politiet, da han så mændene på stedet, og kort efter var en patrulje fremme. 

Her så betjentene, at der var sat en haveslange i tanken på gummigeden, og at dieselen blev ført via slangen over i tanken på en personbil. To mænd på 26 og 33 år befandt sig ved bilen, og de blev begge anholdt og sigtet for tyveri af diesel. 

**

 

Røveri ved Bruuns Galleri

Østjyllands Politi modtog tirsdag morgen en anmeldelse om et røveri, der angiveligt fandt sted mandag aften kl. 23.00 på Jægergårdsgade ud for Bruuns Galleri i Aarhus C. I

følge anmeldelsen blev en 38-årig mand truet til at udlevere sin kuffert, som han kom gående med fra Hovedbanegården og via udgangen fra Bruuns Galleri ud mod Jægergårdsgade.

Ved udgangen til Jægergårdsgade blev manden omringet af en gruppe på fem personer, hvoraf den ene trak en kniv og truede ham til at udlevere sine ting, hvorefter han smed kufferten fra sig og løb væk fra stedet.

Østjyllands Politi undersøger episoden nærmere og hører gerne fra vidner, der har befundet sig i området omkring gerningstidspunktet.

**

 

Butikstyveri og spytklat

En 33-årig mand blev tirsdag eftermiddag sigtet for vold, da han i forbindelse med et butikstyveri i en butik på Dytmærksen i Randers spyttede en butiksvagt i hovedet. Vagten havde set den 33-årige mand stjæle fra butikken, hvilket han konfronterede ham med ved kasselinjen. 

I den forbindelse spyttede manden to gange på vagten, hvorefter vagten fik tilbageholdt manden til patruljen nåede frem nogle minutter senere.

Den 33-årige blev ligeledes sigtet for butikstyveri og for trusler og for at have overtrådt knivloven ved at have været i besiddelse af en kniv på et offentligt tilgængeligt sted.

**

 

Koben på afveje

En 24-årig mandlig bilist blev tirsdag eftermiddag stoppet af en patrulje på Axel Kiers Vej i Højbjerg. I bilen hos den 24-årige mand fandt betjentene et koben på passagersædet, som manden ikke kunne redegøre for, hvorfor han havde medbragt. 

Han blev derfor sigtet for en overtrædelse af våbenloven ved ikke at have et anerkendelsesværdigt formål med kobenet i bilen.

**

 

Bil sat i brand

Tirsdag eftermiddag kl. 17.53 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt parkeret i et skovområde ved Viborgvej i Hammel. Da politi og brandvæsen kom frem, var der ingen personer i nærheden, og ingen personer kom derfor noget til. 

Østjyllands Politi formoder, at branden er påsat og efterforsker nu sagen nærmere. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 16.57 skete der et færdselsuheld i krydset ved Berthelsensgade og Vestergade i Randers C. I forbindelse med, at en 40-årig mandlig bilist skulle foretage et højresving, påkørte han en 15-årig mandlig knallertfører. Ingen personer kom alvorligt til skade i forbindelse med uheldet, hvor der også skete begrænset med materielle skader.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Haslebangsvej i Hasle begået tirsdag d. 15/11 mellem kl. 7.30 og kl. 19.15
På Grundtvigsvej i Viby J begået tirsdag d. 15/11 kl. 6.52.
På Myntevej i Risskov begået i perioden fra fredag d. 5/11 kl. 5.00 til tirsdag d. 15/11 kl. 9.30.
På Lysningen i Ebeltoft begået i perioden fra onsdag d. 9/11 kl. 19 til tirsdag d. 15/11 kl. 12.40.
På Åkrogs Strandvej i Risskov begået i perioden fra fredag d. 11/11 kl. 8.00 til tirsdag d. 15/11 kl. 13.20.
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi