Østjyllands Politi: Nyt fra Hammel - mandag den 24. august


Hammel er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

23-årig mand ramt af knivstik

Østjyllands Politi modtog søndag kl. 15.48 en anmeldelse om, at en mand var blevet stukket med kniv på en tankstation på Rosenhøj i Viby. Da politiet kom frem, viste det sig, at en 23-årig mand var blevet ramt i maven med en kniv efter noget tumult med en anden mand, som var stukket af fra stedet. 

Den 23-årge var ved fuld bevidsthed og blev kørt til hospitalet, hvor han blev opereret for sine skader. Han var også kortvarigt anholdt, mens politiet afklarede hans rolle i sagen. Østjyllands Politi har sikret spor på stedet og efterforsker sagen nærmere for at finde frem til gerningsmanden og klarlægge de nærmere omstændigheder omkring overfaldet. 

Har du oplysninger om episoden, kan du kontakte politiet via tlf. 114. 

**

 

Mand og kvinde sigtet for vold og racisme 

En 17-årig kvinde og en 20-årig mand blev tidligt søndag morgen anholdt og sigtet for racisme og grov vold begået mod en 17-årig kvinde. 

Den 17-årige gik natten til søndag lidt over kl. 2.00 på Havnevejen i Grenaa, da kvinden og manden kom kørende i en bil ved siden af hende. Ifølge den 17-åriges forklaring råbte manden en racistisk kommentar møntet på hendes hudfarve efter hende, inden bilen holdt ind til siden lidt derfra. 

Den 17-årige blev så vred over kommentaren, at hun løb hen til bilen og konfronterede kvinden og manden. Kvinden steg ud af bilen, og det førte til et mindre slagsmål mellem de to kvinder. Den 20-årige mand kom også til for at hjælpe sin veninde, og han slog og skubbede den 17-årige kvinde. 

Under tumulten tog kvinden en peberspray frem, som hun brugte mod den 17-årige, der blev ramt på kinden. Kvinden og manden kørte efterfølgende væk fra stedet, og den 17-årige anmeldte episoden til politiet. 

Østjyllands Politi anholdt kort efter den 17-årige kvinde og den 20-årige mand, som begge foreløbigt er sigtet for grov vold, for racisme og for at have en peberspray på sig. 

**

Anholdt efter indbrud på værested

En mand ringede mandag morgen kl. 4.12 til politiet, da han hørte en rude blive knust og så en mand kravle ind af vinduet til en lejlighed på et værested på Jernbanegade i Randers C. En patrulje kørte straks til stedet, og da de gik ind i bygningen, opdagede de hurtigt en 47-årig mand, som stod i en af lejlighederne. Han havde gummihandsker på og blødte fra hænderne efter at have skåret sig på den knuste rude. 

Da betjentene spurgte, hvad han lavede på stedet, erkendte han, at han var brudt ind i lejligheden. Han havde nået at fjerne et fjernsyn, som han havde sat klar til at tage med, mens han ledte efter andre værdier. 

Den 47-årige blev anholdt og sigtet for indbruddet, og fjernsynet blev båret tilbage til lejligheden. 

**

 

To mænd anholdt for biltyveri

En 56-årig kvinde anmeldte søndag omkring kl. 14.00, at hun havde fået stjålet sin bil ved sin adresse på Nygade i Grenaa. Kvinden fortalte, at hun havde støvsuget bilen og havde glemt at tage bilnøglen med ind i huset, da hun var færdig. Da hun nogle timer efter gik udenfor, var bilen væk. 

Kort efter blev bilen fundet foran Spar på De Lichtenbergs Vej i Grenaa. Her anholdt en patrulje fra Østjyllands Politi to mænd på 24 og 37 år. 

Begge blev sigtet for biltyveri, og den 24-årige blev desuden sigtet for butikstyveri, da betjentene i hans bukselinning fandt en pakke minifrikadeller, som han havde stjålet fra Spar. 

** 

 

Bar kniv og spyttede på betjent

En bekymret borger ringede søndag kl. 21.48 til politiet, efter han havde set en mand gå rundt med en kniv i lommen på Frederiks Allé i Aarhus C. En patrulje fik kort efter kontakt med en 35-årig mand, som ganske rigtigt gik rundt med en dolk, der sad med håndtaget oppe af bukselommen. 

Da betjentene ville anholde den 35-årige, blev han aggressiv og gjorde kraftigt modstand. Han forsøgte at rive sig løs og råbte gentagne gange skældsord efter patruljen. Mens han blev ført ind på bagsædet af patruljebilen, spyttede han efter en af betjentene, som blev ramt på skulderen. 

Den 35-årige endte med at blive sigtet for vold mod politiet, for at fornærme politiet, at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde og for overtrædelse af knivloven. 

**

 

Kom tilbage efter bortvisning og blev anholdt

En 22-årig mand skabte søndag morgen så meget uro og utryghed på banegården i Aarhus C, at han endte med at blive anholdt. Nogle vagter på stedet tog første gang fat i manden kl. 6.45, da han i beruset tilstand gik rundt og råbte af folk på banegården. Vagterne bortviste manden fra stedet, men kort efter kom han tilbage igen. 

Da manden blev mere og mere aggressiv, tilkaldte vagterne politiet, og da patruljen kom frem, fik de den 22-årige til at gå fra stedet. Han valgte dog efter få minutter at komme tilbage igen, og denne gang blev han anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Mindre brand i virksomhed i Randers

Politi og brandvæsen blev søndag kl. 14.38 kaldt til en brand i en virksomhed på Tjærbyvej i Randers NØ. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der var startet i en generator. Herefter havde ilden bredt sig til nogle skraldespande. 

Umiddelbart skete der ikke større skader på virksomheden. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 9.00 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Aarhus N. En 22-årig kvinde mistede kontrollen over sin bil, der skred ud og ramte ind i autoværnet. Hun kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet. 

Søndag kl. 11.23 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Frijsenborgvej i Hammel

Søndag kl. 12.34 blev en 60-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Tisetvej i Malling.

Natten til mandag kl. 00.06 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Energivej i Randers NV. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Byfogedvej i Randers NV begået mellem fredag d. 21/8 kl. 17.45 og søndag d. 23/8 kl. 11.00
På Dalvej i Hammel begået søndag d. 23/8 kl. 17.50
Kilde: Østjyllands Politi