Østjyllands Politi: Nyt fra Hammel - onsdag den 30. september


Hammel er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 to mænd på 25 og 37 år i grundlovsforhør i Retten i Randers. De sigtes for flere tilfælde af tyveri fra varebiler i Randers-området. Mændene blev anholdt natten til onsdag, da en patrulje standsede den bil, de kørte i. Der blev fundet flere koster i bilen, og Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

Mistede flere tusinde kroner og blev sigtet for narkokørsel

En 23-årig mand blev natten til onsdag anholdt og flere tusinde kroner fattigere, da han blev standset i sin bil på Rosenvangs Allé i Højbjerg. En patrulje fik kl. 00.37 øje på bilen, og de besluttede at lave et tjek af føreren. 

Det viste sig at være en god idé, da den 23-årige fører var frakendt kørekortet. Han virkede desuden påvirket, og han erkendte, at han havde røget hash, inden han satte sig bag rattet. 

Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret. Under visitationen fandt betjentene en del tusinde kroner i kontanter i den 23-åriges lomme. Da han skylder et større beløb til SKAT, beslaglagde betjentene de fleste af sedlerne til inddrivelse af gælden. 

**

 

Brand i bil på Fjældevænget

En kvinde ringede 112, da hun natten til onsdag kl. 4.40 hørte et brag og opdagede, at en bil var i brand på en p-plads på Fjældevænget i Aarhus V. Politi og brandvæsen kørte til stedet, og branden blev hurtigt slukket. Der nåede dog at ske store skader på bilen, og to biler, der holdt ved siden af, fik varmeskader. 

Der var ingen personer tæt på branden, og ingen kom til skade. 

Brandårsagen er ikke konstateret, men Østjyllands Politi mistænker, at branden er påsat og hører gerne fra vidner, der har set nogle mistænkelige personer eller køretøjer på Fjældevænget natten til onsdag. Oplysninger kan gives til politiet via tlf. 114. 

**

 

Smed hash på gulvet i Brugsen 

Personalet i Dagli’Brugsen på Vorregårds Allé i Aarhus N ringede tirsdag kl. 7.15 til politiet, da en mand havde smidt en klump hash på gulvet i butikken. Manden gik ind og ud af butikken flere gange, vandrede rundt på p-pladsen og råbte højt ud i luften. 

Da han igen kom ind i butikken og denne gang smed en klump hash på gulvet, kontaktede medarbejderne så Østjyllands Politi. En patrulje ankom kort efter, og de fik fat i den noget specielle kunde, en 28-årig mand, som var tydeligt påvirket af stoffer. Han havde samlet hashen op igen, som han nu havde i lommen. 

Den 28-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Blomstertyv kørte uden kørekort

Videoovervågningen i Rema1000 på Anbækvej i Hammel filmede tirsdag kl. 10.15 to mænd, der stjal flere blomster, der stod til salg ude foran butikken. Mændene kørte fra stedet i en bil, som kameraet også fangede. 

En medarbejder kontaktede politiet, da tyveriet blev opdaget, og han kunne oplyse nummerplade på bilen og et godt signalement af mændene. Det ledte hurtigt Østjyllands Politi til en 27-årig mand, som blev sigtet for tyveri. Billederne viste, at den 27-årige var fører af den bil, mændene kørte i, selvom han er frakendt kørekortet. Derfor fik han også en sigtelse for at køre uden førerret. 

Den 27-åriges makker, der var med ved tyveriet, er endnu ikke blevet identificeret. 

**

 

Høj musik ledte til fund af hampplanter

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte tirsdag kl. 21.36 til en lejlighed i Randers C, efter at nogle naboer havde ringet og anmeldt, at der var larm og høj musik på adressen. Da den 18-årige beboer åbnede døren for patruljen, blev betjentene mødt af en lugt af hash. 

Det fik dem til at gå ind i lejligheden, hvor tre af den 18-åriges venner sad. I et hjørne i stuen stod fire hampplanter, som beboeren erkendte var hans. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, og patruljen beslaglagde planterne. 


**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 11.49 skete der et færdselsuheld i krydset Fredensvej/Holme Ringvej i Viby. En 62-årig kvindelig bilist svingede til venstre ad Fredensvej og ramte ind i en 42-årig mand, som kom cyklende ligeud. Cyklisten var ved fuld bevidsthed, men blev kørt til tjek til skadestuen. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 12.37 blev en 59-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Århusvej i Alsø ved Grenaa. Det var en årvågen bilist, der opdagede en slingrende bil foran sig og ledte politiet frem til den. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Willemoesgade i Aarhus N begået mandag d. 28/9 mellem kl. 11.00 og kl. 16.00
På Trige Centervej i Trige begået tirsdag d. 29/9 mellem kl. 7.50 og kl. 8.50
På Nymarksvej i Mårslet begået den 29/9 mellem kl. 7.30 og kl. 19.15
På Åbyhøjvej i Hasle begået tirsdag d. 29/9 mellem kl. 18.10 og kl. 20.20
På Rugmarken i Lystrup begået onsdag d. 30/9 kl. 1.05
 
Kilde: Østjyllands Politi