Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Hammel - fredag den 18. juni

Profilbillede

Hammel er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i dag.

 

**

 

43 km lang eftersættelse endte med adskillige sigtelser

Natten til fredag kl. 03.43 blev en patrulje på Kirkepladsen i Skødstrup opmærksom på en bil, der kom kørende imod dem, og som de ønskede at foretage en rutinekontrol af. Patruljen vendte derfor rundt og tændte udrykningsblinket for at få føreren af bilen til at standse.

Det fik dog den modsatte effekt, og føreren af bilen satte i stedet farten op og kørte ud på Grenaavej. Det blev starten på en 43 km lang eftersættelse, hvor føreren af bilen kørte med meget høj fart på både landeveje og gennem byzoner. Flere steder kunne betjentene konstatere, at føreren kørte mere end dobbelt så hurtigt, som det var tilladt.

Undervejs kørte føreren også hasarderet ved at køre over spærreflader, venstre om helleanlæg, i modsatte vognbane og mod ensretningen. Eftersættelsen fortsatte mod Rodskov og Hornslet og fortsatte ud af Hornslet ad Tingvej og Borupvej.

På Borupvej havde en patrulje lagt stop sticks ud for at få standset bilen. Men det havde tilsyneladende ingen effekt og føreren fortsatte sin kørsel i retning mod Skader og Voldum, hvorefter han fortsatte ud af Clausholmvej.

På Clausholmvej ved Voldum stod endnu en patrulje klar med stop sticks, og denne gang havde de den ønskede effekt, idet et eller flere dæk punkterede, og føreren mistede herredømmet over bilen og endte med at påkøre en lygtepæl.

Den 27-årige mand, der sad bag rattet, blev anholdt og er foreløbigt sigtet for både spirtus- og narkokørsel, for kørsel i frakendelsestiden, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for adskillige overtrædelser af færdselsloven. Antallet af sigtelser er endnu ikke endeligt opgjort.

Da der efter politiets vurdering var tale om vanvidskørsel med hastigheder på over det dobbelt af det tilladte, blev bilen, der tilhører en 48-årig kvinde, desuden beslaglagt med henblik på konfiskation.

**

 

Færdselsindsats målrettet varebiler

Onsdag og torsdag gennemførte Østjyllands Politis en færdselsaktion særligt målrettet varebiler. Indsatsen koncentrerede sig primært om det sydlige Randers, Ringvejen i Aarhus og ved Tilst, og det kom der en række sigtelser og en del bøder ud af – både til varebilerne, men også til andre køretøjer, der tilfældigt blev en del af indsatsen.

 

Sager med varebiler:

18 x manglende CVR nr. og firmanavn/logo
5 x overtrædelser af bekendtgørelse om udlejning uden fører
4 x varebilschaufførkort ej erhvervet (plus arbejdsgiver ansvar)
4 x kørsel uden erhvervet tilladelse til godskørsel i varebil
4 x manglende tilknytning af tilladelse til køretøjet
3 x overtrædelser af godskørselsloven med hensyn til udlejning
2 x køretøj ej tilmeldt til firmakørsel
1 x registreringsattest ej medbragt
1 x varebilschaufførkort ej medbragt

 

Andre sager:

16 x manglende sikkerhedsseler
5 x fejl og mangler
2 x mobiltelefon under kørslen (klip)
2 x kørsel uden førerret
2 x overladelse af førerret til person uden kørekort
1 x overtrædelse af ubetinget vigepligt
1 x overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen
1 x hastighed landevej klip
1 x hastighed motorvej klip
1 x manglende tegngivning
1 x overskredet spærreflade

Herudover blev to biler indkaldt til syn.

**

 

Rygende mand kom i karambolage med vagter

Torsdag kl. 22.30 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra banegården i Aarhus, hvor nogle vagter havde problemer med en meget udadreagerende mand. Den ene vagt har forklaret til politiet, at han gik og holdt øje på perronerne, da han spottede en mand, der stod og røg en cigaret, hvilket ikke er tilladt.

Da vagten rettede henvendelse til manden og bad ham slukke cigaretten, blev han meget aggressiv og råbte skældsord efter vagten. En kvinde, der tilsyneladende fulgtes med manden, forsøgte at dæmpe ham, og de gik sammen længere ned ad perronen.

Vagten tilkaldte assistance fra sin kollega, hvorefter de begge konfronterede manden igen, idet han var fortsat med at ryge – blot lidt længere nede ad perronen. Det fik manden til at hoppe ned på sporet og samle to store sten op, som han truende holdt frem mod vagterne.

Vagterne tog herefter fat i manden og fik ham lagt ned på jorden, hvorefter han flere gange bed den ene vagt i armen. Kvinden forsøgte atter at tale manden til ro, og vagten vurderede, at det var mest hensigtsmæssigt at lade dem begge gå og i stedet kontakte politiet.

På vej til stedet havde betjentene telefonisk kontakt med vagten, der kunne oplyse signalement på manden og i hvilken retning han var gået. Kort efter fik betjentene fat i den 31-årige mand, der blev anholdt og sigtet for vold mod nogen i offentlig tjeneste.

**

 

Fodboldfan endte i detentionen

Under torsdagens fodboldlandskamp blev en patrulje sendt til Rådhusparken i Aarhus, da der kort før kl. 20.00 var kommet anmeldelser om, at en større folkemængde bredte sig ud på kørebanen i forbindelse med storskærmsarrangementet på plænen ved Musikhuset.

Betjentene bad personerne på stedet om at trække væk fra kørebane og cykelsti, men det var der en ung mand, der nægtede at efterkomme - trods gentagne anmodninger. Han blev i stedet aggressiv over for betjentene, som han også råbte diverse skældsord efter.

Den 23-årige mand endte derfor med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Han blev kørt til politigården i Aarhus, hvor han fik lov at tilbringe lidt tid i detentionen. Da betjentene gjorde klar til at løslade ham, havde han tilsyneladende haft tid til at tænke lidt over situationen, og han undskyldte sine udtalelser over for betjentene, hvorefter han bad om at sigtelsen blev frafaldet.

Da betjentene oplyste ham om, at man ikke bare sådan kan frafalde en sigtelse, fordi den sigtede har sagt undskyld, blev den 23-årige mand vred og aggressiv, og han røg derfor tilbage i detentionen i endnu et par timer.

**

 

Parkgæster havde hash og kokain på sig

Betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje gik torsdag aften rundt i civilt i Botanisk Have og i Rådhusparken, hvor det viste sig, at flere gæster havde narkotika på sig.

I Botanisk Have traf patruljen en 24-årig mand, som sad og røg en joint. Jointen blev beslaglagt, og den 24-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Et andet sted i parken sad tre unge mænd, der blev meget nervøse, da betjentene præsentere sig. Den ene, en 24-årig mand, viste sig at have en pose med kokain i lommen. Han blev derfor sigtet, og stofferne blev beslaglagt.

I Rådhusparken måtte betjentene to gange skrive en sigtelse for besiddelse af euforiserende stoffer. Den ene sigtelse gik til en 19-årig mand, som sad og røg en joint, og som viste sig også at have en pose med hash på sig. Den anden gik til en 34-årig mand, som også både havde en joint og nogle klumper hash på sig.

**

 

Cykelpatrulje lugtede hash – ung mand sigtet for narkosalg

En cykelpatrulje blev torsdag kl. 21.05 opmærksomme på en bilist, der holdt på Eugen Warmings Vej i Aarhus C. Da betjentene cyklede hen mod bilen, kunne de tydeligt lugte hash, og de tog derfor kontakt til den 18-årige fører af bilen.

Han erkendte straks, at han havde stoffer i bilen, og han blev derfor anholdt, sigtet og visiteret, og køretøjet blev ransaget.

Gemt i bilen lå nogle poser med hash og skunk og nogle tusinde kroner i kontanter. Både stoffer og penge blev beslaglagt, og den 18-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

**

 

Kvik anmelder fik afværget indbrudsforsøg

Torsdag kl. 19.25 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en gruppe på 5-6 personer var i færd med at bryde et cykelskur op på Åbogade i Aarhus N. Der blev sendt en patrulje til stedet, men så snart gruppen så politiet, stak de af.

Der blev sendt flere patruljer efter dem, heriblandt en hundepatrulje, der i et buskads på Sandøgade fandt frem til den ene af de undløbne personer – en 17-årig mand, der blev anholdt og sigtet for forsøgt på indbrud.

**

 

Ubehagelig mand skabte utryghed i bus

Torsdag kl. 13.16 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand opførte sig aggressivt og ubehageligt i en bus, der nu holdt ved Åby Ringvej lige nord for Silkeborgvej i Brabrand. Da patruljen ankom til stedet, var manden stadig i bussen, hvor han gik og råbte og slog til ting.

Betjentene nåede lige at se manden slå ud efter en tilfældig buspassager, hvorefter de skred til anholdelse. Den 33-årige mand gjorde dog kraftigt modstand, og han endte derfor både med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde ved at modsætte sig anholdelse.

**

 

Drenge tog en aftendukkert

Torsdag kl. 19.08 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at fire unge drenge havde klatret over hegnet og nu var hoppet i vandet i Kolind Svømmebad på Bugstrupvej i Kolind. Der blev sendt en patrulje til stedet, der fik kontakt til de fire drenge, der var 14/15 år gamle.

Drengene blev formanet om at besøge svømmebadet i åbningstiden, og betjentene tog kontakt til deres forældre for at orientere dem om episoden.

**

 

Aggressiv bargæst sigtet for bortvist

Torsdag kl. 21.51 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en bar på Fiskergyde i Aarhus C, hvor en gæst opførte sig aggressivt for flere gange forsøgte at komme i slagsmål med andre af barens gæster.

Da patruljen ankom til stedet fik de hurtigt kontakt til den tydeligt alkoholpåvirket og ophidsede mand, der skabte en del uro på stedet. Den 22-årige mand blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden og blev under stor protest bortvist fra byen.

**

 

Forsøgte at løbe fra politiet med hash i lommen

Østjyllands Politis specialpatrulje var torsdag eftermiddag og aften på civil patrulje ved Godsbanen i Aarhus, hvor der blev skrevet et par sager om ulovlige stoffer.

En kvinde opdagede på et tidspunkt betjentene og løb ind i en bygning og råbte ”politi”. Med det samme løb en 31-årig mand ud af bygningen, men han nåede ikke langt, inden han blev indhentet af en betjent. Efter at have opgivet flugten fortalte den 31-årige, at han var løbet, fordi han nogle klumper hash i lommen. Hashen blev beslaglagt, og manden blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Lidt senere på aftenen i samme område opdagede betjentene en 33-årig mand, som sad med en joint i hånden. Da han så patruljen, kastede han hastigt jointen fra sig, men han slap ikke for en sigtelse.

**

 

Havde doping i soveværelset og kniv under sengen

En 24-årig mand havde flere ulovlige genstande i sin lejlighed i Aarhus C, som Østjyllands Politis specialpatrulje torsdag kl. 16.10 aflagde et visit efter et tip.

Den 24-årige var hjemme, da politiet kom, og han viste frivilligt en springkniv frem, som han havde gemt under sengen. Under en ransagning af lejligheden fandt betjentene også en peberspray, en mindre mængde doping og en enkelt joint.

Stoffer og våben blev beslaglagt, og den 24-årige blev sigtet for overtrædelse af kniv- og våbenloven og for besiddelse af doping og euforiserende stoffer.

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 07.52 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Fuglsangvej i Voldby, Hammel. En 47-årig kvindelig bilist kom kørende ad Fuglsangvej og skulle ud på Viborgvej, da hun overså en anden bil, ført f en 66-årig mand, der kom kørende ad Viborgvej. Kvinden kørte frem for ubetinget vigepligt og ud foran den anden bil, der ikke kunne nå at bremse. Ingen af de to parter kom dog umiddelbart noget til som følge af sammenstødet. Den 47-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Torsdag kl. 12.44 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Marienborgvej i Randers NØ.

Torsdag kl. 15.21 skete der et færdselsuheld på Marselis Boulevard i Aarhus C. En 22-årig kvindelig bilist kom kørende ad Marselis Boulevard og skulle svinge til venstre, da hun kørte ind i en modkørende bil, der blev ført af en 41-årig kvinde. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved sammenstødet. Den 22-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Torsdag kl. 16.36 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Aarhus v. En 18-årig kvindelig bilist kom kørende ad Viborgvej og skulle svinge til højre ved Haslegårdvej, da hun kørte sammen med en 34-årig kvindelig cyklist. Cyklisten blev efterfølgende tilset i en ambulance, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Den 18-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Torsdag kl. 16.46 skete der et færdselsuheld i krydset Vejlby Ringvej/Frijsenborgvej i Aarhus N. Tre biler, ført af henholdsvis en 39-årig kvinde, en 26-årig kvinde og en 32-årig mand, kørte sammen i forbindelse med kødannelse på stedet. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved sammenstødet, men den ene af parterne blev kørt til tjek på skadestuen.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Brobjerg Parkvej i Egå begået mellem lørdag den 1/5 kl. 00.01 og mandag den 24/5 kl. 10.00
  • På Rønnevangen i Sabro begået mellem fredag den 11/6 kl. 11.00 og torsdag den 17/6 kl. 17.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi