Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Hammel - mandag den 8. februar

Profilbillede

Hammel er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Isen er (stadig) ikke sikker

I den forgangne weekend har Østjyllands Politi modtaget en del anmeldelser fra borgere, der har set personer, både børn og voksne, gå, løbe, skøjte, spille ishockey og sågar køre på scooter eller ATV på frosne søer. I løbet af søndagen kom der blandt andet anmeldelser fra Årslev Engsø, Ramten Sø ved Ørum Djurs, Egå Engsø og søen ud for Holmstrup i Aarhus V.

Østjyllands Politi vil endnu engang gerne understrege, at isen endnu ikke er tyk nok til, at man kan færdes på den. Først når isen er 16 cm tyk, er den sikker at færdes på – indtil da kan det være forbundet med livsfare at bevæge sig ud på isen.

Det er den enkelte kommune, der foretager målinger og afgør, hvornår isen er tyk nok til, at man kan færdes på den. Indtil da kan færden på den usikre is ende med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og en bøde på 1000 kroner.

**

 

Havde stoffer, kniv og bomberør i bilen

Søndag kl. 20.53 standsede en patrulje en bil på Strandvejen i Aarhus C med henblik på at kontrollere bilen. I bilen sad der tre mænd, og der lugtede kraftigt at hash, hvorfor de alle tre indledningsvis blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 19-årige mand, der sad på passagersædet, fremviste selv en halv joint, han havde i sin lomme. De to andre i bilen havde ikke noget ulovligt på sig.

I forbindelse med ransagningen af bilen blev der fundet en ulovlig foldekniv, fem bomberør og en sammenrullet joint. Den 21-årige fører blev anholdt og sigtet for både overtrædelse af knivloven, overtrædelse af fyrværkeriloven og overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Ved efterfølgende visitation på politigården blev den 21-årige mand også fundet i besiddelse af et større kontantbeløb, men da det viste sig, at han skyldte penge til det offentlige, blev en stor del af pengene inddraget.

**

 

Tændte op i ulovlig brændeovn

Søndag kl. 15.14 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en borger på Kærvej i Uggelhuse ved Randers SØ havde lavet et ulovligt ildsted inde i sit hus. Da patruljen ankom til stedet, viste den 52-årige mand selv betjentene ind i stuen, hvor han havde opsat en brændeovn.

Det viste sig dog, at kommunen tidligere har konstateret, at brændeovnen er uforsvarlig og ulovlig, idet den ikke lever op til gældende regler og ikke er blevet godkendt af en skorstensfejer. Den 52-årige mand blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven ved at have overtrådt kommunens strakspåbud mod at anvende ildstedet.

**

 

Bilen lugtede af hash

Natten til mandag kl. 01.07 blev en patrulje på Rundhøj Allé i Højbjerg opmærksom på en bil med fire personer i, der pludselig fik meget travlt, da patruljen viste interesse for bilen. Betjentene fik standset bilen, der lugtede kraftigt af hash, hvorfor alle fire i bilen indledningsvis blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og visiteret.

Det var dog kun den ene af dem, en 19-årig mand, der blev fundet i besiddelse af narkotika i form af en mindre mængde hash og kokain. Under ransagning af bilen fandt betjentene desuden en hardballpistol, der blev taget med til politistationen med henblik på destruktion.

**

 

Lagde joint i vindueskarmen

En patrulje var søndag ved 15-tiden en tur i Bazar Vest på Edwin Rahrs Vej i Brabrand, hvor en af betjentene spottede en person, der, ved synet af patruljen, skyndte sig at lægge en tændt joint fra sig i en vindueskarm. Betjenten fik fat i jointen, og den 20-årige mand blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

**

 

Havde hash i jakkelommen

Søndag kl. 16.41 straf en patrulje fire personer på Rydevænget i Aarhus V. Da de fire personer befandt sig i en visitationszone, blev de alle visiteret. Den ene af dem, en 28-årig mand, blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash i sin jakkelomme, og han blev derfor sigtet for narkobesiddelse. De øvrige tre personer blev ikke fundet i besiddelse af noget.

**

 

Varmepude blev lidt for varm

Søndag kl. 07.12 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand på Rantzausgavevej i Solbjerg. Ved nærmere undersøgelse viste det sig, at der var tale om en varmepude i en lænestol, der havde udviklet så meget varme, at der var sket røgudvikling. Der var sket begrænset skade på stolen, men en 51-årig kvinde blev kørt til skadestuen for at blive tjekket for røgforgiftning.

**

 

Færdsel

Søndag kl. 14.27 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Fuglsangvej i Voldby ved Hammel. En 44-årig mandlig bilist kom kørende ad Viborgvej, men opdagede ikke at bilen foran ham, ført af en 63-årig mand, havde bremset ned for at svinge til venstre ad Fuglsangsvej. Den 44-årige mand forsøgte i sidste øjeblik at undvige, men kunne ikke undgå at påkøre den forankørende bil bagfra. Den 44-årige mand blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Søndag kl. 18.10 blev en 33-årig kvindelig knallertfører anholdt og sigtet for spirituskørsel og kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Silkeborgvej i Brabrand.

Søndag kl. 22.43 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. En 20-årig mand kom kørende ad motorvejen, da han af pt. ukendte årsager påkørte en forankørende bil, der blev ført af en 46-årig mand. Den 20-åriges bil snurrede herefter rundt et par gange og endte derefter i grøften. Begge mænd blev kørt til skadestuen for at blive undersøgt, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Skæring Hedevej i Egå begået mellem fredag den 5/2 kl. 16.00 og søndag den 7/2 kl. 12.00
  • På Åkrogs Strandvej i Risskov begået mellem lørdag den 30/1 kl. 14.30 og søndag den 7/2 kl. 18.45
  • På Krebsen i Randers NV begået mellem fredag den 5/2 kl. 16.30 og søndag den 7/2 kl. 20.30
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi