Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Hammel - onsdag den 4. august

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Hammel er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i dag.

 

**

 

Ældre mand udsat for groft røveri

Tirsdag kl. 20.52 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 75-årig mand, der kort forinden var blevet udsat for et røveri på Lenesvej i Brabrand. Den ældre mand har forklaret til politiet, at han havde haft skriftlig kontakt med en kvinde, som han havde aftalt at mødes med på Lenesvej. Kort efter han var ankommet til stedet, var en mand iført en sort elefanthue dog dukket op i stedet.

Den 75-årige mand har fortalt politiet, at manden med elefanthuen truede ham verbalt, mens han holdt en pistollignende genstand tæt på hans hoved. Manden krævede penge, og den ældre mand udleverede nogle personlige værdigenstande samt nogle kontanter, hvorefter gerningsmanden løb fra stedet i nordvestlig retning.

Gerningsmanden beskrives som:

  • Ikke etnisk dansk af udseende
  • 20-30 år gammel
  • Ca. 180 cm høj
  • Almindelig af kropsbygning
  • Talte dansk med accent
  • Var iført en sort elefanthue, sort jakke/trøje, sorte bukser og mørke sko

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set gerningsmanden umiddelbart før eller efter røveriet, der fandt sted kl. ca. 20.50 tirsdag aften. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Sigtet for blufærdighedskrænkelse

Tirsdag kl. 13.26 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en beruset mand gik rundt ved Rutebilstationen i Randers og spurgte tilfældigt forbipasserende, om de ville se hans penis. Betjentene havde fået et signalement af manden, som de ret hurtigt fandt frem til.

Den 41-årige mand blev indledningsvist sigtet for at have forstyrret den offentlige orden og for overtrædelse af våbenloven ved at gå rundt med en bushammer i sit bælte. Han blev herefter kørt til politigården i Randers, hvor patruljen blev bekendt med en sag fra mandag eftermiddag, hvor en kvinde var blevet udsat for blufærdighedskrænkelse i buslinje 4A (se omtale i tirsdagens døgnrapport).

Betjentene syntes, at den anholdte mindede meget om det signalement, der var givet på gerningsmanden i forbindelse med sagen om blufærdighedskrænkelse, og de tog derfor kontakt til busselskabet for at få overvågningsbilleder fra bussen.

Kort efter modtog betjentene et billede af gerningsmanden fra dagen før, og de kunne konstatere, at han var identisk med den nu anholdte person. Den 41-årige mand blev derfor også sigtet for blufærdighedskrænkelse af en 19-årige kvinde.

**

Gik rundt med en ulovlig kniv

Tirsdag kl. 18.53 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en aggressiv mand gik rundt og fægtede med en kniv på Jægergårdsgade i Aarhus C. Patruljen fandt hurtigt frem til manden, der blev anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven, da han blev fundet i besiddelse af en enhåndsbetjent foldekniv.

**

Slagsmål blev til vold mod politiet

Tirsdag kl. 22.32 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to personer var kommet i slagsmål på Søren Møllers Gade i Randers C. Da patruljen ankom til stedet, begyndte den ene af de to personer, en 43-årig kvinde, i stedet at få til angreb mod den ene betjent, der blev slået flere gange på både arm, skulder og bryst. Den 43-årige kvinde blev herefter anholdt og sigtet for vold mod polititjenestemand. Hun fik lov at tilbringe natten i detentionen.

**

Brand i frituregryde endte med evakuering

Tirsdag kl. 15.37 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en restaurant i Bruuns Galleri i Aarhus. Alle besøgende i centeret, med undtagelse af biografsalene, blev bedt om at forlade centeret, indtil man havde overblik over situationen. Det viste sig, at der var opstået brand i en frituregryde, og det kom hurtigt under kontrol. Herefter kunne centeret igen åbnes for besøgende.

**

Markbrand i Mårslet

Tirsdag kl. 15.21 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en kornmark på Mustrupvej i Mårslet var blevet antændt i forbindelse med høst. Da patruljen ankom til stedet, var branden slukket, og brandvæsnet var i gang med efterslukningsarbejdet. Branden var formentligt opstået ved en gnist i mejetærskeren, og vurderingen var, at ca. 5-7 hektar var afbrændt.

**

Færdsel

 

Tirsdag kl. 10.30 skete der et færdselsuheld i krydset Astrupvej/Skarresøvej i Astrup ved Ryomgård. En 23-årig kvindelig bilist kom kørende ad Astrupvej og kørte frem for fuldt stop ud på Skarresøvej, hvor hun kørte sammen med en anden bil, ført af en 33-årig kvinde, der kom kørende ad Skarresøvej. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet. Den 23-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 13.45 blev en 37-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Randersvej i Hammel.

Tirsdag kl. 16.27 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Brabrand. To biler, ført af henholdsvis en 26-årig mand og en 22-årig mand, kom begge kørende i nordgående retning, da den 26-årige mand, i forbindelse med køkørsel, påkørte den anden bil bagfra. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet. Den 26-årige mand blev sigtet for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 17.00 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand. En 23-årig mand, der sad som passager i bilen, blev desuden sigtet for besiddelse af fire joints.

Tirsdag kl. 17.29 skete der et færdselsuheld på Sjællandsgade i Randers C. En 31-årig mandlig motorcyklist mistede herredømmet over sin motorcykel og væltede på en kantsten. Han blev bragt til sygehuset for at blive undersøgt, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Tirsdag kl. 20.09 skete der et færdselsuheld på Sønder Alle i Aarhus C. En 26-årig mandlig taxachauffør skulle svinge til højre i krydset ved Fredensgade, da han påkørte en knallert, der blev ført af en 23-årig mand. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet. Den 26-årige taxachauffør blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 22.32 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Frederiksgade i Aarhus C. Han blev desuden fundet i besiddelse af flere salgsposer med hash og en del kontanter. Han blev derfor også sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

Tirsdag kl. 23.20 blev en 15-årig dreng standset på sin knallert på Birkevej i Randers NØ. Det viste sig, at knallerten var konstruktivt ændret, så den kunne køre over det tilladte, hvilket den 15-årige dreng blev sigtet for.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Frederiks Allé i Aarhus C begået mellem onsdag den 28/7 kl. 13.00 og tirsdag den 3/8 kl. 13.30
  • På Kroghsgade i Aarhus C begået tirsdag den 3/8 kl. 17.04
  • På Skolegade i Aarhus C begået mellem fredag den 16/7 kl. 14.00 og tirsdag den 3/8 kl. 19.45
  • På Åbyvej i Åbyhøj begået onsdag den 4/8 kl. 05.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi