Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Hammel - torsdag den 4. februar

Profilbillede

Hammel er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.30 i Retten Aarhus en 25-årig kvinde fra Marokko, der sigtes for butikstyveri begået i Storcenter Nord i Aarhus mandag aften – se nedenstående fra tirsdagens døgnrapport.

Kvindens sag har nu været forlagt Udlændingestyrelsen, der har besluttet, at kvinden skal udvises af landet med indrejseforbud i to år. Kvinden bliver fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, frem til udvisningen kan effektueres.

 

Fra tirsdagens døgnrapport:

En 25-årig kvinde fra Marokko blev mandag kl. 18.08 tilbageholdt i Føtex i Storcenter Nord i Aarhus, da hun forsøgte at stikke af med varer, hun ikke have betalt for.

Den 25-årige havde taget flere varer fra butikken, men da hun kom hen til kassen, betalte hun ikke for alle. Det opdagede kassemedarbejderen, der bad den 25-årige lægge alle varer op på båndet. Kvinden betalte nu for flere varer, men da hun gik ud af butikken, lød alarmen, og personalet holdt hende tilbage. Det viste sig, at der fortsat var en del butiksvarer, som ikke var blevet betalt.

Da politiet kom frem, blev den 25-årige anholdt og sigtet for butikstyveri. Hun bliver nu tilbageholdt på Udlændingeloven, mens hendes sag bliver forelagt Udlændingestyrelsen.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.00 i Retten i Aarhus en 33-årig mand, der sigtes for trusler ved onsdag aften kl. 20.13 i Bilka i Tilst med en kokkekniv og et kantklipper at have truet to mænd på 25 og 28 år. Han sigtes desuden for overtrædelse af knivloven.

 

**

 

Firmabil forsvandt fra indkørslen

Onsdag kl. 07.30 gik en 43-årig mand ud og startede motoren i sin firmabil, der holdt parkeret i Salamanderparken i Stavtrup, Viby J, hvorefter han gik tilbage til sit hus. Da han kom ud igen kort tid efter, var firmabilen forsvundet. Han satte sig derfor ind i sin egen bil og kørte lidt rundt i området for at lede efter bilen.

Undervejs kontaktede han sin chef, der via bilens GPS fandt frem til, at den holdt parkeret på Truevej i Brabrand. Den 43-årige mand kørte hen til adressen, hvor firmabilen ganske rigtigt holdt parkeret. Han parkede sin bil bagved, så firmabilen ikke kunne bakke væk, og så gik han hen til bilens førerside, hvor han kunne se, at der sad en ung mand og rodede i handskerummet.

Manden virkede meget forvirret, og spurgte den 43-årige, om han ville køre ham hjem. Den 43-årige mand valgte i stedet at ringe til politiet, hvilket manden hørte, hvorefter han løb om til passagersiden, hvorfra han tog en taske, og begyndte at løbe fra stedet.

Den 43-årige mand har forklaret, at han løb efter manden, men stoppede brat, da manden hev en pistollignende genstand op og pegede den imod ham. Manden løb herefter ind mellem nogle røde blokke bag bageren på hjørnet af Truevej og Hovedgaden.

Manden beskrives som:

  • Ca. 18 år gammel
  • Ca. 170 cm høj
  • Spinkel af bygning
  • Mellemøstlig af udseende
  • Havde sort kort hår og skægstubbe på kinder og hage
  • Var iført en rød jakke med evt. blåt mønster/striber

Manden havde umiddelbart ikke taget noget fra bilen, der heller ikke var blevet skadet på nogen måde. Den 43-årige mand fik hjælp fra en nabo til at få kørt begge biler hjem igen.

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set manden køre rundt i den mørkeblå Ford Grand C-max, som havde brugsstjålet fra Salamanderparken i Stavtrup eller som har set ham true den 43-årige med en pistollignende genstand. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Lidt for billige puder i Bilka

Onsdag kl. 18.24 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Bilka i Tilst, hvor personalet havde tilbageholdt en mand, der gik og byttede rundt på prismærkerne. En vagt havde tidligere på dagen set manden bytte rundt på prismærker på nogle puder, så han ved kassen kun betalte 30 kroner for en pude, der egentlig var prissat til 150 kroner.

Nu så den samme vagt igen manden i butikken, hvor han endnu engang byttede rundt på prismærker på ruder, så han kun skulle betale 25 kroner for en pude magen til den, han tidligere havde købt – og som altså oprindeligt kostede 150 kroner. På den anden siden af kassen greb vagten fat i manden og tilbageholdt ham, indtil politiet ankom til stedet. Da politiet ankom, blev den 24-årig mand sigtet for butikstyveri.

**

Måtte gå hjem med flere sigtelser baggagen

Natten til torsdag kl. 00.30 blev en patrulje på Postvej i Hammel opmærksom på en bil, hvis nummerplader var meldt stjålet. Betjentene fik derfor standset bilen og tog kontakt til den 38-årige mandlige fører. Der viste sig, at han hverken burde eller havde ret til at køre bil.

Han var nemlig både påvirket af narkotika og frakendt førerretten, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. Det viste sig også, at bilen hverken var indregistreret eller forsikret, hvorfor han også blev sigtet for kørsel i uindregistreret køretøj og manglede forsikring.

Endeligt blev han også sigtet for tyveri af nummerplader, og bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation, da han nu flere gange var blevet taget i at køre bil i frakendelsestiden.

**

Anholdt: Solgte hash via Snapchat

En 38-årig mand stod onsdag omkring kl. 19.30 ved skøjtebanen på Jens Otto Krags Plads i Randers i den tro, at han havde en aftale med en, der ville købe hash af ham. En aftale, der var indgået på Snapchat.

Men i stedet for en køber dukkede nogle betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje op. De anholdt den 38-årige og sigtede ham for narkosalg.

Da betjentene visiterede den 38-årige, fandt de nogle tusinde kroner i kontanter og flere klumper hash pakket separat ind i staniolpapir. Den 38-årige erkendte at have solgt hash via Snapchat, og både kontanter og hash blev beslaglagt.

**

Patrulje lukkede sig selv ind og fandt stoffer

En 34-årig mand ville ikke åbne døren for politiet, da Østjyllands Politis specialpatrulje bankede på hans lejlighedsdør i Aarhus N onsdag kl. 10.23.

Specialpatruljen havde fået et tip om, at der var narko på stedet, og det var de kommet for at undersøge nærmere. Da de bankede på, kom den 34-årige beboer hen til døren og spurgte, hvem det var. Da svaret lød, at det var politiet, gik han i stedet for at åbne hastigt væk for døren.

For at undgå at beboeren kunne nå at skaffe noget af vejen, sparkede betjentene døren ind og fik derefter hurtigt fat i den 34-årige. Under en ransagning fandt patruljen både mindre mængder hash, skunk og kokain, og den 34-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

**

Sigtet for besiddelse af amfetamin

Onsdag kl. 22.25 besøgte betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i Randers SØ, hvor de havde mistanke om, at der blev solgt narkotika. Da betjentende bankede på, blev døren åbnet af en 63-årig kvinde og en 33-årig mand, der blev gjort bekendt med, hvorfor de fik besøg af politiet.

Den 33-årige mand fremviste selv en pose med en mindre mængde amfetamin, og da der ikke blev fundet yderligere i forbindelse med ransagning af lejligheden, blev den 33-årige kun sigtet for besiddelse af narkotika.

**

Unge mænd sigtet for narkosalg

En patrulje standsede onsdag kl. 16.44 to 20-årige mænd, som kørte rundt i en bil på Holmstrupgårdvej i Brabrand.

I bilen lå flere salgsposer med hash og skunk og nogle tusinde kroner i kontanter. Alt sammen blev beslaglagt og begge mænd blev anholdt og sigtet for narkosalg. Mændenes adresser blev derefter ransaget og hjemme hos den ene, fandt betjentene en mindre mængde hash, som også blev beslaglagt.

**

Mistanke om narkokørsel førte til joint-fund

En 20-årig mandlig bilist blev onsdag kl. 17.18 vinket ind til siden af en patrulje på Gl. Hobrovej i Randers NV. Betjentene syntes, at den 20-årige virkede påvirket af stoffer, og de satte ham derfor til at tage en narkometertest. Den viste ingen tegn på, at bilisten var påvirket.

Til gengæld opdagede patruljen, at den 24-årige passager, som den 20-årige havde med, sad og forsøgte at gemme en joint. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, og jointen blev beslaglagt.

**

Kvinde gemte amfetamin og hash

Østjyllands Politis specialpatrulje mødte onsdag kl. 19.10 op på en adresse i Randers NØ efter mistanke om, at der var stoffer i lejligheden.

På stedet traf betjentene en 47-årig kvinde, som erkendte, at hun havde lidt hash i sit hjem. Det viste sig dog efter en ransagning, at hun ud over en mindre mængde hash også havde gemt lidt amfetamin. Stofferne blev beslaglagt, og den 47-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

**

Lugt af hash fra lejlighed i Randers

Da specialpatruljen onsdag kl. 23.31 mødte op på en adresse i Randers C, kunne de med det samme lugte hash ved døren til lejligheden. Det bekræftede betjentene i den mistanke de havde om, at der var stoffer på adressen.

Den 25-årige beboer, der åbnede for patruljen, erkendte da også straks, at der lå lidt hash i hjemmet, og han viste det frivilligt frem. Betjentene beslaglagde hashen, og den 25-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

**

Sigtet for at råbe efter politiet

Onsdag kl. 21.47 var en patrulje på vej ind gennem porten til politigården i Randers, da en ung mand, der sad på passagersædet i en bil, lænede sig ud af vinduet og råbte højlydt efter patruljen. Betjentene tog kontakt til den 17-årige mand, der blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Færdsel

Onsdag kl. 10.12 skete der et færdselsuheld i krydset Hasselager Allé/Skanderborgvej i Viby J. En 25-årig kvinde skulle svinge til venstre i krydset, da hun stødte samme med en anden bil, ført af en 67-årig mand, der kom fra modsatte retning og skulle lige over i krydset. Der skete betydelig materiel skade ved sammenstødet, og den 25-årig kvinde blev kørt til skadestuen for at blive undersøgt, men hun var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Hun blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Onsdag kl. 13.05 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV.

Onsdag kl. 13.58 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Ægirsvej i Randers NV.

Onsdag kl. 14.46 skete der et færdselsuheld på Marselis Boulevard i Aarhus C. En 22-årig mandlig bilist kom kørende ad Marselis Boulevard, da han i krydset ved Hans Broges Gade svingede til højre, uden at benytte svingbanen, hvorefter han blev påkørt af en anden bil, ført af en 39-årig mand, der kom kørende bagfra og var på vej ind i svingbanen for at svinge til højre. Sammenstødet medførte betydelig materiel skade, men umiddelbart ingen personskade. Den 22-årige mand blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved ikke at have anvendt svingbanen, da han skulle svinge til højre.

Onsdag kl. 15.25 skete der et færdselsuheld på Ellevej i Tranbjerg. En 19-årig mandlig bilist kørte af ukendte årsager af vejen, ramte en sten og fortsatte ind i en have. Uheldet medførte betydelig skade på bilen, og den 19-årige mand blev kørt til undersøgelse på skadestuen. Han var dog umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Onsdag kl. 20.44 skete der et færdselsuheld på Gammel Munkegade i Aarhus C. En 56-årig mandlig bilist holdt for rødt lys i krydset ved Nørre Allé, da han blev påkørt bagfra af en anden bil, ført af en 39-årig kvinde. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Onsdag kl. 21.08 blev en 29-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Aarhus V.

Natten til torsdag kl. 04.30 blev en 27-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Rønge Hule i Ulstrup.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Højskolvej i Hasle, Aarhus V anmeldt onsdag den 3/2 kl. 18.53
  • På Bøsbovej i Randers SV begået mellem fredag den 29/1 kl. 19.00 og onsdag den 3/2 kl. 20.05
  • På Valhalsvej i Randers NV begået torsdag den 4/2 kl. 04.20
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi