Udfordr dine grænser i Friluftscenter Sprækkebjerg

Foto: Privat. Friluftscenter Sprækkebjerg udfordrer dig og dine venner i et væld af forskellige aktiviteter.
Profilbillede

Det gamle betonværk i Hammel blev i starten af 90´erne omdannet til et friluftscenter.
Siden hen har det udviklet sig til et professionelt samlingssted for fællesskaber, som vil udfordre sine grænser - og ikke mindst hinanden. 

Tilbage i 1992 var den oprindelige ejer, Vagn Westh - også kendt som byens gamle kørelærer - manden, som stod for afviklingen af aktiviteterne.
De omkringliggende ungdomsklubber og efterskoler ringede til Vagn, når der skulle prøves kræfter med rapelling på den 17 m høje betonmur. 

I dag står Thomas Baastrup i spidsen for Friluftscenter Sprækkebjerg.
Han overtog ejerskabet efter Vagn i 2017, hvorefter der blev bygget videre på det gode arbejde, som Vagn havde etableret. 

Thomas og hans team bag Friluftscenter Sprækkebjerg arbejder fortsat på at nytænke og udvikle stedet.

“Vi har 19 instruktører tilknyttet. Alle er professionelle og uddannede med hver sine kompetencer. Vi stiller den bedste instruktør til rådighed, hvilket udelukkende afhænger af kundernes efterspørgsel”, fortæller Thomas med en selvfølge i stemmen, mens han tilføjer, at det altid er med sikkerheden i højsæde.

Foto: Privat// Klatring på Friluftscenter Sprækkebjergs 16 m høje betonmur. Muren er udstyret med 735 greb og et flertal klatreruter af enhver sværhedsgrad.

“Instruktørerne bliver booket løbende ved tilmelding af hold. Antallet af instruktører afgøres efter krav og behov ud fra, hvilke aktiviteter, der skal i spil”, forklarer Thomas, som hurtigt tilføjer, at Friluftscenter Sprækkebjerg blandt andet tilbyder paintball, fodboldgolf, skydning, samt en forhindringsbane.

Forhindringsbanen i Friluftscenter Sprækkebjerg er unik og enestående. 
Den er udviklet i samarbejde med B.S. Christiansen, og indeholder elementer fra både danske og udenlandske militære- og specialstyrkers træningsbaner.

“Forhindringsbanen udfordrer alle - uanset om man er alene eller på hold”, forsikrer Thomas.

Med professionel instruktion, samt en stærk holdindsats med den rette `team spirit´, er forhindringsbanen i alle henseender en oplagt mulighed for teambuilding. 
Det lægger Thomas et meget stort fokus på:

“Vores forhindringsbane er særlig populær, når vi afholder arrangementer for skoler og firmaer, polterabend, runde fødselsdage eller andre familiefester”, fortæller Thomas, mens han hentyder til, at en fætter/kusine-fest med sikkerhed vil få et frisk indspark med en tur rundt på banen - inden man sætter sig til bords.

“At opleve den helt specielle stemning, der opstår - og det meget stærke sammenhold, når man som hold skal kæmpe og hjælpe hinanden igennem de mange fysiske udfordringer…. Det er bare så fedt”, lyder det med stor begejstring fra Thomas.

Foto: Privat// Forhindringsbanen udfordrer alle. Den styrker deltagerne i troen på, at sammen er man stærkest! 

Sammenhold og styrke er vejen til succes.

Thomas har uden tvivl et stærkt team bag Friluftscenter Sprækkebjerg. 
De har aldrig aflyst et hold på grund af manglende mandskab, og med et kommende arrangement i foråret, er de klar til at sparke en ny sæson i gang:

“Vi har et nyt, stort og spændende arrangement i kalenderen lørdag d.9. april - `OCR på Bjerget´ - som vi lægger alle kræfter i for at gøre til en årlig tilbagevendende succes”.

`OCR på Bjerget´ er et forhindringsløb. 
Et arrangement, som henvender sig til firmaer, sportsklubber og private - for mænd og kvinder i alderen 15 år og opefter. 

“Man skal naturligvis kunne bevæge sig uden hjælpemidler - ellers er det et løb for alle. Det er en fysisk udfordring at deltage i `OCR på Bjerget´, men så sandelig også på det mentale plan”, oplyser Thomas og henviser til, hvor megen indre styrke man vinder, når man udfordrer sig selv og sit hold.

Friluftscenter Sprækkebjerg håber på en stor, lokal opbakning, og som Thomas ser det, er det en oplagt mulighed for at mødes - lidt á la firmafodbold som før i tiden:

“Venner, familie og kolleger samles om en fælles aktivitet - og der er selvfølgelig også plads til heppende tilskuere”, siger Thomas.

Foto: Privat// En flok friske piger på polterabend - klar til at udfordre sine egne og hinandens kræfter.

I `OCR på Bjerget´ skal deltagerne forcere i alt 37 forhindringer - og aktiviteterne kommer helt ind under huden på folk:

“JA, man bliver beskidt. JA, man kommer til at at grine. Og JA, man får brug for hjælp - men så snart man krydser mållinjen, står vi klar med en kold forfriskning”, siger Thomas med et smil.

`OCR på Bjerget´ styrker hver enkelt deltagers tro på sig selv - og troen på sammenholdet mellem venner, kolleger eller familie.

`Teambuilding´ er en helt naturlig del af konceptet.
Udfordringerne har relevans for den individuelle præstation, men i særdeles også de mere omfattende samarbejdsøvelser. 

“Det handler om at hjælpe hinanden - at opveje hinandens styrker og svagheder, så alle gennemfører og kommer i mål”, understreger Thomas.

Ta´ fat i dine venner, veninder, kolleger eller familie - og sæt et hold til `OCR på Bjerget´
Der er stor og flot opbakning fra lokale leverandører, som sørger for forplejning, mad og drikke hele dagen.

Køb din billet her - der er sidste tilmelding 1. april ! 

Gå ind på Friluftscenter Sprækkebjerg og se de mange fede billeder fra forhindringsbanen, paintball, fodboldgolf og den meget omtalte `muren´.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen