Nu kan forældre få tilskud til at hjemmepasse i Favrskov Kommune

Foto: Stock Photo. Det bliver lige om lidt nemmere økonomisk at hjemmepasse sine børn.
Profilbillede

Det bliver snart muligt for forældre i Favrskov Kommune at hjemmepasse deres børn samtidig med, at de får tilskud til det. 

Formanden for børne- og skoleudvalget i Favrskov Kommune vil foreslå en ordning, hvor forældre kan få tilskud til at passe deres børn hjemme, indtil børnene er tre år. 

Det er et borgerligt flertal i byrådet, der vil gøre det muligt for forældre at passe deres børn i hjemmet, i stedet for at sende barnet i institution. 

Tidligere har forældre i kommunen kæmpet for at hjemmepasse deres børn og få betaling for det, men nu ser deres ønske ud til at blive til virkelighed. 

Astrid Dyrborg er meget glad for udsigten til at forslaget bliver gennemført, da hun længe har arbejdet for det. Astrid Dyrby har selv passet sine børn derhjemme de sidste fire år og er medstifter af Hjemmeforældrenes Landsorganisation. 

“Jeg tænker selvfølgelig, at det giver en økonomisk frihed. Men det giver også en anerkendelse af, at omsorgsarbejde kræver tid og ressourcer, og det koster penge,” siger Astrid Dyrborg til TV2 Østjylland.  

Forslaget om hjemmepasning behandles i byrådet og forvaltningen i Favrskov Kommune og forventes at blive vedtaget i marts.  

Kilde: tv2ostjylland.dk