Nyt fra Hammel i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hammel er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved retten i Randers kl. 9.45

En 16-årig dreng blev i dag kl. 9.45 fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Randers. Her blev han varetægtsfængslet i fire uger frem til den 14. februar 2023, sigtet for at have begået grov vold mod en 14-årig.

Anklagemyndigheden anmodede om lukkede døre ved grundlovsforhøret, hvor den 16-årige ikke valgte at kære kendelsen om varetægtsfængsling.

Voldsepisoden blev ifølge sigtelsen begået mandag formiddag kl. 11.30 på nogle boldbaner i Hadbjerg. Her sparkede og slog den 16-årige den 14-årige dreng gentagne gange på kroppen, mens den sigtede selv filmede overfaldsepisoden.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man ikke deler videoen af overfaldet, der kan betegnes som ydmygelsesvold. Det er strafbart at dele videoen, og man bør slette den, hvis man kommer i besiddelse af den.

**

 

Alvorlig arbejdsulykke i Randers

En 56-årig mand kom tirsdag eftermiddag alvorligt til skade i forbindelse med en arbejdsopgave hos en virksomhed i Randers SV, da han fik en et jernrør i hovedet med stor trykkraft. Manden befandt sig på en lift i flere meters højde, da ulykken skete. 

Seneste meldinger omkring mandens tilstand er onsdag ved middagstid, at han fortsat er i kritisk tilstand. 

Ved politiets ankomst til stedet tirsdag kl. 13.04 var ambulancepersonalet allerede i gang med livreddende førstehjælp, hvorefter manden blev hastet til behandling på hospitalet. 

Arbejdstilsynet blev tilkaldt til ulykkesstedet, og episoden vil nu blive undersøgt nærmere. 

Hvis man har overværet episoden og har brug for at tale med nogen om det, kan man kontakte Offerrådgivningen i Østjylland på telefonnummer 23 68 60 56. Her sidder uddannede rådgivere klar til at snakke med dig – uanset, om du er vidne eller pårørende.

Offerrådgivningen har åbent i døgndrift og er et gratis og uforpligtende tilbud til dig, der måtte have brug for en snak om det, du har oplevet.

**

 

Bad om bøde – og fik det

I forbindelse med, at et køretøj havde været bragt til standsning i Brabrand af en patrulje fra Østjyllands Politi, kørte føreren efterfølgende hen på et græsareal på Gudrunsvej og parkerede ulovligt.

Dette blev påtalt af patruljen, men føreren nægtede at fjerne sin bil fra området. I den forbindelse ytrede den 28-årige mand, at politiet bare kunne give ham en bøde, hvis han havde parkeret ulovligt – og det efterkom betjene. Føreren fik derfor udskrevet og placeret en p-bøde i forruden, inden han påtalte, at politiet burde bruge deres tid anderledes.

**

 

Færdsel:

Tirsdag kl. 06.50 skete der et færdselsuheld på Gunnar Clausens Vej i Viby J. Nær krydset ved Fabrikvej blev en 56-årig kvindelig cyklist påkørt af en personbil ført af en 19-årig mand. Bilisten overholdt ikke sin vigepligt, da han skulle ud fra en indkørsel med fuldt stop, hvormed han påkørte cyklisten, der kom kørende ad Gunnar Clausens Vej i vestlig retning. Bilisten blev sigtet i sagen, mens kvinden blev kørt til hospitalet for nogle mindre behandlingskrævende skader. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade.

Tirsdag kl. 07.49 skete der et færdselsuheld på Rådmands Boulevard i Randers C, hvor to fodgængere blev påkørt. En 30-årig kvinde og en 6-årig pige kom gående på Skolevej, da de i fodgængerfeltet i krydset ved Rådmands Boulevard blev påkørt af en 19-årig mandlig bilist. Pigen slap umiddelbart fra uheldet uden tilskadekomst, mens den 30-årige kvinde pådrog sig nogle mindre behandlingskrævende skader. Hun blev kørt med ambulance til hospitalet, og sammenstødet medførte en del trafikale gener i morgentrafikken. Den 19-årige mand blev sigtet for ikke at udvise tilstrækkeligt hensyn over for fodgængerne.

Tirsdag kl. 07.54 skete der et færdselsuheld på Herredsvej i Aarhus V. En 36-årig kvindelig bilist påkørte en 14-årig dreng på el-løbehjul, da hun foretog et højresving fra Snogebæksvej ud på Herredsvej. Drengen kom kørende i sydgående retning på cykelstien, der er ensrettet i nordgående retning. Han blev kørt til kontrol på hospitalet, da han ikke havde hjelm på, men han pådrog sig ikke umiddelbart nogen alvorlige skader i forbindelse med sammenstødet. Den 36-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 13.17 skete der et færdselsuheld på Vibyvej i Åbyhøj, hvor to personbiler kørte sammen. En 26-årig kvindelig bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt, da hun kørte ud fra Henrik Hertz Vej i nordvestlig retning og påkørte en bil, der kom kørende ad Vibyvej. Den anden bil blev ført af en 62-årig kvinde, men ingen af de to bilister kom umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med sammenstødet.

Tirsdag kl. 13.35 skete der et færdselsuheld på Randersvej i Hammel, hvor to biler var involveret. En 28-årig kvindelig bilist forsøgte at foretage en overhaling af en 45-årig forankørende kvinde. Den 28-årige havde dog ikke bemærket, at den forankørende havde til hensigt at foretage et venstresving ind ad Skolevangsvej, hvorfor de to biler kørte sammen. Den 28-åriges køretøj landede flere meter ude i et regnvandsbassin, men ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden, hvor der dog skete en del materielle skader.

Tirsdag kl. 16.07 skete der et færdselsuheld på Ringvejen i Grenaa. To biler kørte sammen i krydset ved N. P. Josiassens Vej, hvor en 30-årig kvinde foretog et venstresving og påkørte en 21-årig mandlig bilist, der kom kørende ad Ringvejen i vestlig retning. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med sammenstødet.

Tirsdag kl. 16.35 skete der et færdselsuheld på Udbyhøjvej i Randers NØ. En 83-årig mandlig bilist mistede orienteringen grundet mørke og regnvejr, hvorfor han kørte i grøften i et solouheld. Han slap fra uheldet uden skade, mens bilen pådrog sig nogle mindre skader. 

Tirsdag kl. 18.47 skete der et færdselsuheld på Randersvej i Aarhus N, hvor en 21-årig mand kørte over for rødt lys i krydset med Vejlby Ringvej. Her påkørte han en 35-årig mandlig bilist, der kom kørende ad Randersvej mod syd og svingede til venstre for grønt lys i krydset. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med sammenstødet, hvor der dog skete betydelige materielle skader på bilerne.

Tirsdag kl. 21.02 blev et køretøj på Ådalsparken i Hadsten bragt til standsning af politiet. Føreren – en 21-årig mand – viste sig at være påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor sigtet og anholdt. 

Tirsdag kl. 21.25 blev en patrulje fra Østjyllands Politi opmærksomme på et køretøj uden nummerplader, der kom kørende på Gudrunsvej i Brabrand. Bilen blev derfor bragt til standsning, og det viste sig efterfølgende, at den 26-årige mandlige fører ikke havde kørekort. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og for at køre i et uindregistreret køretøj. I samme omgang blev manden sigtet for fornærmelig tiltale mod politiet. 

Onsdag kl. 00.31 beslaglagde Østjyllands Politi et køretøj på Nordjyske Motorvej nær Hinnerup. Beslaglæggelsen skete da den 32-årig mandlig fører af bilen flere gange er blevet taget i at køre bil, selvom han er frakendt kørekortet. 

Onsdag kl. 02.32 skete der et færdselsuheld på Postvej i Hinnerup, hvor en 37-årig mandlig bilist angiveligt forsøgte at undgå påkørsel af et rådyr. På grund af det glatte føre endte bilisten i stedet med at påkøre et træ i rabatten, hvormed der skete en del materiel skade. Føreren blev kørt til tjek på skadestuen, men han slap umiddelbart fra solouheldet uden skader.

Onsdag kl. 04.06 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej nær Grundfør. På grund af glat føre og snevejr mistede en 42-årig mandlig lastbilchauffør herredømmmet over sit køretøj, som derfor påkørte autoværnet i midten af motorvejen. Lastbilen standsede efterfølgende i nødsporet og 1. vognbane, men chaufføren slap umiddelbart fra episoden uden tilskadekomst. 

Onsdag kl. 04.39 skete der et færdselsuheld på Alléen i Ormslev, hvor snevejret igen spillede en rolle. En 40-årig mandlig chauffør mistede herredømmet over sit køretøj, da han angiveligt forsøgte at undvige et dyr på vejen. Bilen påkørte et træ i vejkanten, men føreren slap umiddelbart uden tilskadekomst. Der skete en del materielle skader på den involverede bil. 

Onsdag kl. 05.24 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i Randers SØ. En bil ført af en 35-årig mand var involveret i et solouheld, hvor køretøjet rullede rundt og landede i nødsporet og 1. vognbane. 

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt fem enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
På Skåde Skovvej i Højbjerg begået mellem mandag d. 16/1 kl. 22.30 til tirsdag d. 17/1 kl. 06.50
På Klokkerbakken i Aarhus V begået tirsdag d. 17/1 kl. 09.05
På Degnebakken i Hasle begået tirsdag d. 17/1 mellem kl. 07.30 og kl. 13.00
På Morten Børups Gade begået tirsdag d. 17/1 mellem kl. 08.30 og kl. 15.40
På Farsundsvej i Aarhus N begået onsdag d. 18/1 kl. 02.40. 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi